Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Data:

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea lucrărilor în teren la construcția viitorului Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Astfel, lucrările se vor desfășura preponderent pe timp de noapte, pentru a reduce disconfortul în trafic.

„Astăzi a fost predat amplasamentul către constructor pentru începerea lucrărilor. Constructorul va lucra în special pe timp de noapte pentru eficientizarea operațiunilor și reducerea disconfortului în trafic.

Suntem entuziasmați de acest proiect care va aduce beneficii semnificative comunității noastre”, potrivit anunțului făcut de primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, pe pagina sa de Facebook.

Durata de execuție a primelor etape de lucrări legate de deschiderea șantierului este de 8 luni și vizează lucrări de fundații speciale și deviere a utilităților.

Citește și: Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

În decembrie 2023, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, anunța câștigătorul licitației pentru realizarea primelor lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj. Constructorul are la dispoziție mai bine de jumătate de an să finalizeze lucrările, de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

Realizarea Spitalului Regional Cluj va asigura câteva mii de locuri de muncă în comuna Florești.

În februarie 2024, a fost semnat contractul pentru construcția celor două spitale regionale de la Cluj și Iași, urmând și desfășurarea procedurii ulterioare pentru proiectul spitalului din Craiova. Proiectele spitalelor regionale din Cluj și Iași trebuie încheiate până în 2027.

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Imagine randată. Sursa foto: spitalregionalcluj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la Ploiești, pentru Consiliul Județean

Deputatul Mihai Polițeanu și REPER au făcut alianță la...

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă cu fonduri europene | Bihoreanul

Profesor la Universitatea din Oradea condamnat pentru fraudă. Ioan...