Întâlnire între premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban. Discuții despre un tren de mare viteză Budapesta – București

Data:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut miercuri o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România, a anunțat Guvernul României.

Potrivit Executivului, premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

“Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria. În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în cursul anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii între cei doi oficiali pe tema priorităților la nivel european. În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei”, a transmis Guvernul României.

Marele proiect de infrastructură discutat, miercuri, la întâlnirea privată dintre premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban este construcția unei linii de tren de mare viteză care să lege Budapesta de București, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Citește și: Virusul E.coli în Marea Neagră, confirmat peste valorile normale de către Institutul Național de Sănătate

Unul din motivele importante pentru care premierul Marcel Ciolacu l-a invitat pe omologul său maghiar la București este legat de interesul României de a intra în Schengen. ”Dacă România ratează și în 2023 intrarea în Schengen, singura șansa de a pune din nou subiectul pe agendă în 2024 este a doua jumătate a anului când Ungaria va deține președinția UE”, au explicat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, premierul Orban nu a condiționat în nici un fel intrarea României în spațiul Schengen, Ungaria fiind interesată de dispariția controalelor la graniță.

Premierul Ungariei a făcut, miercuri, o escală la București, unde s-a întâlnit în privat cu omologul român. Orban a plecat de la Bruxelles în drum spre universitatea de vară de la Balvanyos (Tusnad), care a început astăzi, și s-a oprit în capitala României, la invitația premierului Ciolacu, potrivit presei maghiare.

Citește și: Legi noi. Cei interceptați de serviciile secrete vor fi anunțați dacă suspiciunile nu se confirmă prin trimiterea în judecată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Kelen Hunor / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Locuitorii dintr-un sat din județul Alba sunt aşteptaţi să...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația (VIDEO) | Aktual24

Poliția din Teleorman anunță că a dechis dosar penal...