Aktual24 | Mezzosoprana care a învins cancerul: „Doctorii mi-au dat 3 luni de viață”

Data:

Mezzosoprana care a învins cancerul. Janina Lorelei, o mezzosoprană română talentată, și-a construit o noua viață în Filipine. Ea a relatat pentru o importantă publicație din această țară prin ce a trecut de-a lungul vieții și cum reușește să învingă cancerul.

Nu este străină de succes, talentul incontestabil al Janinei pentru cântat i-a permis să cante pe scenele din Bulgaria, Danemarca, Germania, Austria, Republica Ceha, Slovenia și China, dar nu a cantonat-o niciodată într-o singură profesie.

La 48 de ani, ea a activat în domenii precum actorie, fotografie, strategie de brand și chiar coaching de viață, toate acestea – pe lângă muzic, bineînțeles – în care prosperă astăzi, în ciuda faptului că a suferit cea mai mare lovitura din viață ei plina de evenimente.

Citește și Instalația „Te aștept” de pe Podul Elisabeta din Cluj a fost vandalizată

În aprilie 2022, Janina a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 3 avansat și i s-au dat cel mult trei luni de viață. Însă, un an și jumătate mai tărziu, ea a încântat mulțimea prezentă la cea de-a 125-a aniversare a The Manila Times, fără să arate nici un pic că ar fi trecut printr-o asemenea experiență dramatică, scrie The Manila Times.

Ea a oferit un interviu acestei publicații în care relatează experiențele prin care a trecut de-aș lungul vieții, arătând cum a reușit să își mențină un echilibru emoțional și mental prea puțin posibil în fața incredibilelor provocări.

În 1989, Janina era în clasa a opta când Revoluția Română a răsturnat dictatura comunista, permițând culturii occidentale să fie prezentată și ascultată în țară.

Citește și Regizorul Andy Lupu nominalizat la Globurile de Aur cu „Tinerețea unui dictator”

Odată cu ridicarea restricțiilor cenzurii, Janina a descoperit opera la televizor, ceea ce i-a aprins pasiunea pentru cântat.

„Îmi amintesc că îmi făceam temele, iar televizorul era deschis. Am auzit ‘Carmen’ la televizor. Apoi, când a început ‘Habanera’, mi-am zis: ‘Doamne, vreau să învăț să cant’. Melodia aceea a rezonat atât de mult cu mine.

„A fost unul dintre cele două cântece care m-au înălțat în privință muzicii. Celalalt a fost ‘Fantoma de la opera’”, și-a amintit ea. „Mama mea nu voia să mă lase să urmez muzica. Ea credea că nu este o meserie adevărată și că ar trebui să fac ceva serios”, a adăugat ea.

Mai multe citiți în publicația Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a dezvelit sâmbătă monumentul dedicat...

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

A murit scriitorul Dinu Săraru

A murit scriitorul Dinu Săraru sâmbătă, la vârsta de...