Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie de afaceri din comuna Aroneanu (județul Iași), a fost trimisă în judecată, vineri, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, alături de fratele ei, ea este implicată în mituirea unui pădurar pentru ca acesta să se facă că nu vede că taie copaci dintr-o pădure din Holboca. Luna trecută, Cobzaru a fost votată de organizația PNL Aroneanu pentru a ocupa locul 1 pe lista de candidați a acestei formațiuni politice la Consiliul Local din comuna de lângă Iași.

În dosarul înregistrat la Tribunal, inculpați sunt Mihai Horobeț (pădurar), Vlad Petronel Ailincăi și Anca Roxana Cobzaru, ultimii doi, frați cu domiciliul în Aroneanu.

În noiembrie 2023, procurorii au cerut judecătorilor arestarea lui Horobeț și Ailincăi, pentru luare, respectiv dare de mită, măsura fiind respinsă de completul de judecată care i-a plasat în arest la domiciliu și, ulterior, sub control judiciar.

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, acuzată dare de mită

La acel moment, anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași informau, printr-un comunicat, că „în perioada august – octombrie 2023, inculpatul A.V.P. (Ailincăi Vlad Petronel n.r) a dat personal, în mod direct şi repetat inculpatului H.M (Horobeț Mihai n.r.) (pădurar), cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 500 lei – 1.000 lei pentru fiecare rundă de tăiere, fără drept, de arbori nemarcaţi şi sustragere de masă lemnoasă din fondul forestier al Ocolului Silvic Iaşi – Cantonul 18 Ruseni, pentru ca funcţionarul public să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu înscrise în fisa postului emisă de Ocolul Silvic Iaşi, constând în asigurarea pazei şi integrităţii fondului forestier, efectuarea controlulului aplicării şi respectării regimului silvic, constatarea contravenţiilor şi a infracţiunilor silvice, aplicarea sancţiunilor şi sesizarea organelor de poliţie competente precum şi informarea în scris, în maximum 24 de ore a pagubelor produse şi constatate pe suprafeţele de fond forestier din raza sa de competenţă”.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...

Maternitatea „Elena Doamna”: spital fără pacienți, dar cu medici bogați din cabinetele private | Reporter de Iași

Trucurile contabile ascund dezastrul financiar de la Maternitatea „Elena...