Mașinăria de război a Rusiei a fost subestimată de NATO (Aktual24)

Data:

Mașinăria de război a Rusiei a fost subestimată. Comandantul militar suprem al Estoniei anunță că noile informații privind capacitatea Rusiei de a produce muniție și de a recruta trupe au determinat o reevaluare în rândul aliaților NATO.

Martin Herem, comandantul Forțelor de Apărare estoniene, a declarat că predicțiile potrivit cărora forțele rusești vor ajunge la limita resurselor lor nu s-au adeverit.

Armata Rusiei are capacitatea de a produce mai multe milioane de proiectile de artilerie pe an, depășind cu mult eforturile europene, și poate recruta sute de mii de noi trupe, a spus el, citat de Bloomberg.

Generalul estonian, a cărui țară are o graniță de aproape 300 de kilometri cu Rusia, se alătură unui număr tot mai mare de șefi militari ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord care au avertizat în ultima luna că alianța ar trebui să se pregătească pentru un război cu Kremlinul.

Mașinăria de război a Rusiei a fost subestimată de NATO, spune generalul estonian

Herem a făcut referire la o estimare anterioară potrivit căreia Rusia ar putea produce un milion de proiectile de artilerie pe an.

„Mulți oameni au crezut că nu pot merge mai departe de atât – astăzi, faptele ne spun altceva”, a declarat Herem într-un interviu la Tallinn. „Ei pot produce chiar mai multă – de multe ori mai multă – muniție”.

Liderii NATO se pregătesc pentru un conflict de lungă durata

La aproape doi ani de când Puțin a ordonat invazia Ucrainei, liderii NATO se pregătesc pentru un conflict de lungă durata, în condițiile în care contraofensiva Kievului nu și-a atins obiectivele, iar trupele sunt în tranșee de-a lungul unei linii de front de 1.500 de kilometri, care se întinde din estul regiunii Donbas până la gura răului Dnipro, în sud.

Judecătoarea care a anulat hotărârile de guvern care priveau terenurile lui Puiu Popoviciu, aproape promovată ca formator la INM – PRESShub

Când ar putea deveni o amenințare directă la adresa NATO

Serviciile secrete estoniene au prezis că Rusia ar avea nevoie de trei până la cinci ani pentru a-și reconstrui mașină militară suficient de mult pentru a reprezenta o amenințare directă la adresa NATO.

Dar proximitatea regiunii baltice și retorica tot mai belicoasă a Moscovei au stârnit îngrijorări cu privire la pregătirea militară.

De asemenea, șeful forțelor armate belgiene, Michel Hofman, a declarat luna trecută că Rusia ar putea deschide un „al doilea front” în țările baltice sau în Moldova – o națiune situată între Ucraina și România – în câțiva ani.

Comandanții militari din Norvegia și Suedia, această din urmă în pragul aderării la NATO, au îndemnat, de asemenea, luna această, guvernele lor să se pregătească pentru un potențial conflict cu Moscova.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel...