Minorii din sistemul de protecție au vorbit împotriva traficului de copii

Data:

Joi, de Ziua Copilului, au fost desemnați cei 15 câștigători ai concursului de mesaje împotriva traficului de copii, la care au participat peste 170 de minori din sistemul de protecție.

Concursul a fost organizat de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB) și Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în cadrul proiectului „PACT.Co- Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii”. Lucrările micilor artiști au constat în desene, mesaje scrise și montaje video, fiind postate și vizualizate timp de două săptămâni pe pagina de socializare a proiectului, loc unde au putut fi votate și distribuite de public.

În cadrul proiectului PACT.Co, organizatorii și-au propus informarea copiilor aflați în sistemul de protecție din cadrul a 20 de DGASPC-uri din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița, Maramureș, Iași, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Mureș, Alba, Prahova, Buzău, București – Sectoarele 1 și 6,  și Giurgiu cu privire la metodele de racolare și efectele traficului de persoane prin intermediul unor povești reale ale unor victime ale traficului de minori în scopul prevenirii acestui fenomen.

1691 de copii au fost victime ale violului, în decurs de patru luni

De remarcat că în timp ce copiii înțeleg pericolul și efectele dezastruoase ale traficului de persoane, membrii Camerei Deputaților au amânat, din nou, votul la proiectul de lege pentru protecția minorilor în fața agresorilor sexuali, care prevede introducerea pragului de vârstă de 16 ani pentru consimțământ valid și care ar oferi protecție copiilor.
Doar în primele patru luni ale acestui an, 1691 de copii au fost victime ale violului, agresiunii sexuale sau ale infracțiunii de act sexual cu un minor.

Citește și: Cele mai mari conspirații și minciuni despre comunitatea LGBTQ+

Cele 15 lucrări câștigătoare au fost realizate de:

1. Andriescu Marian, Crăciun David, Valache Gheorghe, Pintilie Alexandru, Plesca Ionuț, Racoviță Alexandru, Coropcă Aurora, Pleșca Paula, Tighiliu Ana Lorena – Județul Botoșani

2. Moldovan Paula, Romanați Cristina, Măhălean Andra, Kalanyos Cristiana și Gheorghe Dayana – Județul Bistrița Năsăud

3. Oprea Samuel Șerban și Oprea Cristian Octavian – Județul Mureș

4. Gereș Diana Petra, Județul Satu Mare

5. Ilie Maria și Mihai Roxana, București Sector 1

6. Krisan Andreea, Județul Cluj

7. Adam Patrisia, Rus Anca, Marcu Ciprian și Lingurar Claudia, Județul Bistrița Năsăud

8. Iasmina, București Sectorul 1

9. Gangal Maria, Județul Mureș

10. Mureșan Mirabela, Județul Cluj

11. Stroe David Mihai, Județul Prahova

12. Szathmari Eniko, Județul Mureș

13. Atomei Giulia, Județul Bacău

14. Varga Anamaria, Județul Satu Mare

15. Monica Moraru, București Sector 6

Lucrările câștigătoare pot fi vizualizate pe siteul www.bucovinainstitute.org/concurs-pact

Acest demers a avut loc în cadrul proiectului PACT.CO- Prevenire, Advocacy, Conștientizare împotriva Traficului de Copii, derulat de Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile

SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea serviciilor acordate victimelor traficului de minori prin acțiuni de watchdog, de advocacy pentru modificarea cadrului de politici publice la nivel național și regional, de conștientizare a victimelor/potențiale victime, de pregătire a profesioniștilor din sistemul de protecție a copilului.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook Pact.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5 ani, arată un sondaj

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5...

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...

Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.