„Metrou ușor” între cartierele Pantelimon și Pipera

Data:

„Metrou ușor” între cartierele Pantelimon și Pipera. Primăria sectorului 2 a scos la licitație contractul pentru proiectarea preliminară a unei linii de tramvai după modelul liniei tramvaiului 41, după cum a precizat Primarul Radu Mihaiu.

Linia nouă de tramvai va avea o lungime de aproape 6 kilometri și va asigura legătura între Pantelimon (bucla de întoarcere Granitul și limita administrativă a sectorului 2 de la Pipera.

Proiectul face parte din strategia de a lega cartierele Berceni, Pantelimon și Pipera cu linie de tramvai prin traseu peste Dâmbovița cu linie de tramvai pe Pasajul Nicolae Grigorescu,  Proiectul pentru noul Plan Urbanistic General (PUG) fiind pus în consultare publică în iunie 2023.

Citește și Primarul Vasile Labă nu-și poate justifica averea

„Se propune inițierea și derularea unei investiții privind extinderea zonei de rulare a tramvaiului în Sectorul 2, rezultând un traseu final cuprins

  • între intersecția Bulevardul Lacul Tei/Șoseaua Petricani/Str. Doamna Ghica cu intersecția Bulevardul Chișinău/Șoseaua Pantelimon;
  • intersecția Bulevardul Basarabia / Șoseaua Morarilor cu Park&Ride Pantelimon – sos. Vergului;
  • Bulevardul Dimitrie Pompeiu– peste sos. Pipera – limita Municipiului București.

Prin achiziția serviciilor de realizarea a Studiului de Fezabilitate,cu documentele aferente, pentru obiectivul investițional“

Realizare tronson dublu tramvai nou, inclusiv amenajarea/reconfigurarea domeniului public adiacent lucrărilor menționate (intersecții/artere de circulație si rețele si dotări tehnico-edilitare), pe o lungime de aproximativ 5,90 km” se arată în caietul de sarcini.

Durata totală a contractului este de 18 luni, cu 8 luni pentru Studiul de Fezabilitate și 12 luni pentru asistență necesară exproprierilor. Contractul are o valoare de 4,4 milioane lei, fonduri de la bugetul primăriei de sector, iar ofertele pot fi depuse până pe 18 decembrie.

Citește și Se schimbă vremea în țară – unde sunt așteptate ninsori

Primarul Radu Mihaiu spunea în octombrie 2022 că, în termen de un an Studiul de Fezabilitate va fi gata, iar din 2024 să înceapă și lucrările pentru linia nouă.

Mai multe puteți citi în Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...