Primarul Vasile Labă, din Bistrița Bârgăului, prins cu averea nejustificată

Data:

Primarul Vasile Labă, din Bistrița Bârgăului, prins de ANI cu averea nejustificată. Agenția Națională de Integritate a anunțat anul trecut în noiembrie că a constatat faptul că averea primarului și a familiei este nejustificată, decizie confirmată acum și de o sentință a Curții de Apel Cluj. 

Primarul susține, în ciuda sentinței, că nu e vinovat și că banii ar proveni de la un cumnat care și-a făcut o casă și i-a trimis lui banii să achite lucrările la casă.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 101.120 de lei și 37.370 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Laba Vasile, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, se precizează în comunicatul ANI.

Instituția a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, care a controlat veniturile realizate de Laba Vasile obținute în timpul mandatului.

Primarul comunei Bistrița-Bârgăului (PSD) spune că sumele respective aparțin cumnatului său, care locuiește în Italia. Acesta își construia o casă în țară, iar Vasile Laba îl ajuta să gestioneze sumele trimise din Italia pentru lucrări, arată publicația locală Bistrițeanul.

Citește și Senatorul de Alba Călin Matieş pleacă de la PSD la AUR. Alți șase parlamentari ar urma să se înscrie în partidul lui Simion

Vasile Laba este de 19 ani primar, primul său mandat fiind în 2004, prin urmare, acum este la cincilea mandat. Acesta este membru PSD în prezent, dar anterior a candidat din partea PDL. Comuna Bistrița-Bârgăului este o comună grănicerească bogată fiind într-o zonă care nu a fost colectivizată în perioada comunistă și unde oamenii sunt gospodari și harnici.

Mai mult, pe raza comunei se află și stațiunea de interes local Colibița, supranumită marea de la munte. Există voci care spun că primarul și-a făcut avere din gestionarea terenurilor și propeităților de la Colibița. Stațiunea s-a dezvoltat haotic în ultimii 20 de ani și au apărut tot felul de construcții unele chiar ilegale, de la cabane și pensiuni până la hoteluri de 3 și patru stele.

Mai multe aflați din Săptămâna Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este...

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei au fost respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...