Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Data:

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina, pachetul emis pe 1 mai vizează mai multe state nu doar Rusia, printre care China, Slovacia, Belgia și Turcia.

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni împotriva a sute de companii și persoane legate de programul de dezvoltare a armamentului rusesc.

Ca parte a efortului său de a limita capacitatea Rusiei de a avea acces la materialele de care are nevoie pentru „continuarea războiului său ilegal împotriva Ucrainei”, relatează RFE/RL, potrivit Aktual24.

Sancțiuni pentru aproape 200 de entități

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Departamentul a declarat într-un comunicat de presă că scopul sancțiunilor este de a „degrada și mai mult capacitatea Rusiei de a-și susține mașina de război”.

Departamentul Trezoreriei a impus sancțiuni pentru aproape 200 de entități, în timp ce Departamentul de Stat a desemnat peste 80.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Noi sancțiuni ale SUA. Pedepsirea persoanelor legate de moartea lui Navalnii

Sancțiunile vizează afectarea bazei militaro-industriale a Rusiei, a programelor de arme chimice, precum și a persoanelor și firmelor din țări terțe care ajută Rusia să achiziționeze componente de armament.

De asemenea, acestea vizează peste o duzină de firme chineze acuzate că au ajutat Rusia să găsească soluții de evitare a sancțiunilor anunțate anterior.

Noile măsuri vizează, de asemenea, pedepsirea persoanelor legate de moartea politicianului rus de opoziție Aleksei Navalnii.

„Trezoreria a avertizat în mod constant că firmele se vor confrunta cu consecințe semnificative pentru furnizarea de sprijin material pentru războiul Rusiei, iar Statele Unite le impun astăzi pentru aproape 300 de ținte”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, confrom Aktual24.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Peggy_Marco)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2: inițial cinci...