Noua „icoană” de pe Catedrala Națională: un cod QR de 3 metri, pentru donații

Data:

Noua „icoană” de pe Catedrala Națională: un panou cu un cod QR de trei metri a fost pus pe una dintre turle.

Cine scanează codul QR cu telefonul este trimis către secțiunea de „contribuții” a unui site dedicat Catedralei Mântuirii Neamului, numit Pictăm catedrala.

Susțineți continuarea lucrărilor pentru pictura în mozaic a Catedralei Naționale!” este mesajul prin care se solicită donații.

Pagina web prezintă variantele prin care se pot face donații, alături de un mesaj care-i încurajează pe oameni să susțină lucrările pentru pictura în mozaic a Catedralei Naționale. Astfel, credincioșii nu mai trebuie să meargă până la biserică, ci pot trimite bani online, prin transfer bancar sau chiar și prin SMS.

Citește și: Sud Estul României, paralizat de viscol – drumuri închise, trenuri anulate, Cod Roșu de viscol în 6 județe

Teologul Radu Preda: Ce face presiunea facturilor scadente din om!

Teologul Radu Preda a clasificat acest gest ca o fiind o „râvnă negândită” și o metodă inadecvată de adaptare la vremurile actuale.

„CODUL QR de pe viitoarea Catedrală Națională nu este rezultatul conspirației, ci a unei râvne negândite. Ce face presiunea facturilor scadente din om! Desigur, în traficul infernal din București din care nu ai dori să faci parte este bine să donezi ceva pentru raiul în care ai dori să fii. Problema rezidă, exact ca în cazul unor «producții» artistice ale ierarhilor, în metoda prin care ne adecvăm inadecvat la epoca actuală.

Că este vorba despre kitschul iconografic, colindele insolite sau ghivecele de flori, sugestia mea ar fi să ne păstrăm simțul ridicolului. Și «producători» și «consumatori» deopotrivă.

Altminteri, precum în cazul Darurilor Magilor, riscăm să ne împușcăm singuri în picior, fapt care nu va putea fi reparat sau răscumpărat cu tot aurul, smirna și tămâia din China și împrejurimi”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cât de eficiente sunt autobuzele electrice. Calcule din Slatina, orașul cu transport în comun 100% electric

Vasile Bănescu: Codul QR face parte dintr-o campanie de promovare”

„Acel cod QR face parte dintr-o campanie de promovare a picturii în mozaic a catedralei și de solidarizare cu acest proiect vechi de peste 150 de ani”, a explicat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit Kanal D.

Plasarea acestui cod a fost decizia sectorului de construcție a Catedralei, a menționat reprezentantul BOR.

Noua „icoană” de pe Catedrala Națională: un cod QR de 3 metri
Noua „icoană” de pe Catedrala Națională: un cod QR de 3 metri

Însă nu doar Catedrala Mântuirii Neamului și-a deschis porțile către noua eră digitală. Pe pagina principală a site-ului Mănăstirii Putna scrie că persoanele pot acum să trimită pomelnice de acasă, pe adresa de mail.

Alături de acest anunț sunt și mai multe conturi bancare, atât în lei, cât și în euro pentru cei care doresc să facă și o donație.

Chiar mai mult, credincioșii sunt îndemnați ca „pentru a evita aplicarea unor comisioane, vă rugăm să alegeți modalitatea de transfer către „Friends and Family / Prieteni și rude”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

5 multinaționale sunt responsabile pentru un sfert din poluarea cu plastic din lume

5 multinaționale sunt responsabile pentru un sfert din poluarea...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...