OMS îndeamnă China să împărtăşească datele privind COVID-19 în timp real

Data:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a întâlnit vineri cu responsabili chinezi pentru a discuta despre explozia numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19 în ţara lor, solicitându-le să împărtăşească date în timp real, astfel încât celelalte ţări să poată reacţiona eficient, scrie AFP, potrivit Agerpres.ro.

„O reuniune la nivel înalt a avut loc la 30 decembrie între OMS şi China pe tema recrudescenţei actuale a cazurilor de COVID-19, cu scopul de a obţine mai multe informaţii despre situaţie şi pentru a oferi expertiza şi sprijinul OMS”, a anunţat agenţia sanitară a Naţiunilor Unite într-un comunicat.

Citește și: Fraţii Andrew şi Tristan Tate, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

„OMS a solicitat din nou schimbul regulat de date specifice şi în timp real despre situaţia epidemiologică, în special mai multe date despre secvenţierea genetică şi despre impactul bolii, inclusiv spitalizările, internările în unităţile de terapie intensivă şi decesele”, potrivit comunicatului.

Agenţia a cerut, de asemenea, date despre vaccinările efectuate şi statutul vaccinal, în special în rândul persoanelor vulnerabile şi al celor de peste 60 de ani, a continuat OMS.

„OMS a reiterat importanţa vaccinărilor şi a rapelurilor pentru a proteja persoanele cu risc ridicat împotriva formelor grave al bolii şi deceselor”, a spus organizaţia internaţională cu sediul la Geneva.

„OMS a îndemnat China să crească secvenţierea virală, tratamentul clinic al pacienţilor şi evaluarea impactului. Ea s-a declarat dispusă să ofere sprijin în aceste domenii, precum şi în comunicarea riscurilor legate de vaccinare cu scopul de a îndepărta reticenţele”, a adăugat ea.

Discuţiile au avut loc după o săptămână în care şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut autorităţilor chineze să se arate mai deschise cu privire la situaţia legată de COVID-19.

Creşterea numărului de contaminări în China a stârnit îngrijorare în întreaga lume şi a ridicat semne de întrebare privind comunicarea datelor, cifrele oficiale de cazuri şi decese fiind reduse, în timp ce unele spitale şi morgi sunt depăşite numeric


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...