Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Data:

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la nivel european, pentru prevenirea și combaterea traficului cu arme, în special a celor de alarmare și semnalizare, care se pot modifica în arme letale. În total, au fost indisponibilizate 1.388 de arme deținute ilegal.

YouTube video

Operațiunea Conversus s-a desfășurat pe parcursul anului 2023 și începutul anului 2024, fiind concretizată prin acțiunea conjugată, realizată în luna februarie 2024, sub coordonarea Europol, în colaborare cu Comisia Europeană, și care a implicat autoritățile de aplicare a legii din 16 state partenere.

Operațiunea Conversus: bilanț

Astfel, la nivel european, operațiunea Conversus a constat în punerea în aplicare a peste 600 de mandate de percheziție domiciliară, care au condus la 107 arestări și indisponibilizarea a 1.388 de arme letale și neletale deținute ilegal.

Totodată, au mai fost indisponibilizate 60.192 de bucăți de elemente de muniție letală și neletală, de diferite calibre, și aproximativ 19,5 kilograme de droguri (heroină, cocaină și canabis).

Citește și: Patru șefi ai Primăriei Iași și-au luat concedii imediat după ce au fost trimiși în judecată de DIICOT | ReporterIS

De asemenea, Poliția Română, prin structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase, a pus în executare 556 de mandate de percheziție domiciliară, fiind indisponibilizate 800 de arme neletale supuse autorizării, dintre care 75 de pistoale cu gaze, având destinația autoapărare, și 57.520 de elemente de muniție letală și neletală, de diferite calibre, deținute ilegal.

Citește și: Cultură de canabis, descoperită de polițiști într-un apartament

Armele care folosesc cartușe cu gaze au devenit una dintre armele frecvent folosite de către persoanele implicate în activități infracționale, întrucât pot fi ușor de procurat și convertit în arme letale.

În activități au fost implicate 16 state: România, Bulgaria, Belgia, Germania, Grecia, Letonia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Albania, Moldova, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Ucraina și Marea Britanie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...