Ordonanța „austerității”: coaliția PNL-PSD-UDMR a abandonat ideea scăderilor drastice a cheltuielilor

Data:

Luni seară, în Monitorul Oficial a apărut Ordonanța de Urgență a Guvernului privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, numită și ordonanța „austerității”.

Actul normativ conține o serie de prevederi menite să reducă deficitul bugetar, stabilind măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Măsurile propuse sunt, însă, mult mai „blânde” decât ce anunțaseră guvernanții inițial.

Cu ochii pe voturi și pe anul electoral 2024, coaliția PNL-PSD-UDMR a abandonat rapid ideea scăderilor drastice a cheltuirii banilor publici. Guvernanții s-au mulțumit cu mici ajustări de cheltuieli, care nu vor rezolva risipa bugetară.

Citește și Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul maşinii de lux cumpărată de DIPI

Actul normativ adoptat de Guvern prevede obligaţia conducătorilor autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, de a dispune măsurile necesare în vederea reducerii cu 10% a cheltuielilor aprobate pe anul 2023 la titlul Bunuri şi servicii. Achizițiile publice aflate în curs de desfășurare în acest moment se vor definitiva.

De asemenea, unităților publice li se va aproba achiziția de autovehicule nepoluante, prin programul Rabla Plus”.

OUG suspendă organizarea de concursuri pentru angajări pe posturile vacante din instituțiile publice. Excepție vor face posturile unice.

Ordonanța mai stabilește că, odată cu intrarea în vigoare, „personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de subordonare şi de finanţare, poate deţine calitatea de membru al consiliului de administraţie şi/sau de membru al consiliului de supraveghere la maximum două întreprinderi publice sau în organele de conducere ale altor entităţi deţinute de stat sau de unităţile administrativ-teritoriale al căror sediu se află pe teritoriul României”.

Mai multe, în Vrancea24.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are guvernul polonez | Aktual24

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...