Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Data:

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea legilor electorale în anul alegerilor este un atac la democrația din România. Au trecut câțiva ani de la protestele împotriva lui Liviu Dragnea, însă metehnele hidrei pesediste rămân.

Astăzi, cu nefericita complicitate a celor de la PNL (mai puțin câteva voci răzlețe), se oficializează mariajul întru zămislirea noului prunc politic, Partidul Comasat Român.

Iar primii lui paşi sunt către instaurarea unui sistem de monopol, iliberal și anti- democratic, un sistem pentru care pluralismul politic este o amenințare, astfel încât el trebuie, practic, desființat. Acest lucru se întâmplă acum.

Deținătorii vremelnici ai puterii în România au decis să declanșeze atacul la democrație înainte de alegeri cu o Ordonanță de organizare a procesului electoral care seamănă izbitor, în intenție, cu OUG 13.

Pe scurt: fără partide noi în secții, ca să păzească votul şi să monitorizeze posibile abuzuri, liber la traseism, liber la mandate şi favouri pentru extremiştii de la AUR.

Explicația cum că alianța nefirească, de tip USL 2.0, pe care o invocă PSD şi PNL, se face din necesitatea de a domoli extremismul şi a micșora scorul electoral al formațiunilor politice AUR și SOS este o minciună sfruntată, deoarece mișcările politice de acum sunt coordonate în funcție de interesele de moment ale pesediștilor, iar oamenii lui Simion joacă după o regie controlată de gulerele albe ale lui Ciolacu.

Citește și: PSD și PNL vor să elimine din secții de votare partidele politice care s-au înființat după 2019

Trolling şi/sau ironie amară, draftul de ordonanță de urgență consultat de noi pe surse, înainte de a ajunge în dezbatere publică, îl are drept autor pe însuşi George Simion.

Chiar dacă e doar o glumă proastă cu mesaj, înțelegem bine acest mesaj şi se justifică. Proiectul de ordonanță de urgență include prevederea de repartizare în BEC, BEJ și în secțiile de vot, la europarlamentare, a delegaților AUR, pe motiv că au grup parlamentar în Parlamentul României.

În schimb, nu mai este considerat suficient criteriul „partide care au europarlamentari”, cum spune Legea 33/2007, ci au prioritate la reprezentarea în secții acele partide cărora le-au fost repartizate mandate de europarlamentari în 2019.

Pe scurt, dacă eşti nou şi vrei să faci lucrurile altfel, nu ai ce căuta printre noi. Este şi un exemplu clar de favorizare directă a supușilor politici ai domnului Marcel Ciolacu.

Anul electoral 2024 ne expune un peisaj putred și lugubru. Banii publici, la nivel de milioane de euro, sunt folosiți de partidele parlamentare pentru a cumpăra presa centrală și locală.

Primarii plătesc lunar, din bugetul localității, sume substanțiale unor pseudojurnaliști, care îi filmează cu telefonul în timp ce edilii își prezintă realizările epocale. În cazul consiliilor municipale și județene este folosită metoda parandărătului, protecția presei fiind achiziționată prin intermediul Centrelor de Cultură sau a cluburilor sportive.

La nivel central, televiziunile și site-urile „de știri” facturează sute de mii sau milioane de euro din banii pe care AEP îi repartizează partidelor.

Astfel, se asigură că au rezolvat problema cu câinii de pază ai democrației și au demarat asaltul legislativ pentru a submina statul de drept.

În 2012, USL 1.0 a solicitat și a obținut o decizie CCR prin care comasarea alegerilor a fost considerată neconstituțională. Acum, când interesul de clan cere comasarea, nu mai e cazul și nu se mai aplică.

Comisia de la Veneția a elaborat, încă din anul 2002, Codul bunelor practici în materie electorală, la nivel european, în care precizează clar că modificarea legilor electorale trebuie făcută cu mai mult de un an înainte de alegeri.

Sesizând foarte bine acest aspect, acelaşi Marcel Ciolacu, la vremea respectivă președinte al Camerei Deputaților, a raportat în scris Comisiei tentativa de comasare a alegerilor din 2020, ideea aparținând actualilor aliați, politicienii PNL. Acum, când interesul de clan cere comasarea, nu mai contează ce spune Comisia de la Veneția.

De fapt, nu mai contează niciun principiu, nicio linie roșie. Guvernanții mint fără scrupule pentru a-și justifica deciziile.

Au mințit și cu privire la prietenii extremiști din AUR, mint și tinerii care ar fi împlinit vârsta de 18 ani între data de 9 iunie și finalul lunii septembrie și care nu vor mai putea vota la locale, mint și comunitățile locale prin menținerea în vigoare a alegerii primarilor într-un singur tur (deși le-ar surâde o modificare în cazul Brașovului, a Timișoarei sau a Bucureștiului) și mint o țară întreagă prin devansarea alegerilor prezidențiale pentru a-i permite lui Klaus Iohannis să aibă spațiu de manevre, acesta visând o funcție la nivel european.

Citește și: E-guvernare PSD-PNL de toți banii. Ajută sau încurcă e-factura business-ul autohton?

Prin comasarea listelor de candidați PSD și PNL la alegerile europarlamentare în una singură, câțiva “grei” din cele două partide nu își simt amenințate locurile eligibile pentru ei sau pentru protejații lor.

Ei ştiu bine că este aproape imposibil să obțină majoritatea absolută la alegerile din 9 iunie. Și atunci ce fac?

Modifică practic din pix, prin Ordonanța de urgență (cu majore probleme de tehnică legislativă), legea de căpătâi a organizării alegerilor europarlamentare, Legea 33/2007, pe care nici măcar Viorica Dăncilă nu a îndrăznit să o atingă în 2019.

Desigur, la acel moment, valul de ură la adresa pesediștilor lui Dragnea era încă proaspăt. O fac hoțeşte, fără referințe explicite, spunând în Ordonanță că se aplică alte reguli decât cele din lege.

Astfel, pesediștii și peneliștii comasați își vor pune oamenii de încredere în Birourile Electorale și în comisiile din secțiile de vot, umăr la umăr cu frații din AUR, fără a fi deranjați de reprezentanții unui partid care are acum cea mai performantă delegație din Parlamentul European.

De ce? E simplu: pentru ca rezultatul final să fie stabilit de către cei care numără buletinele de vot, nu de către cei care votează.

În plus, oficializează şi stimulează traseismul într-un stil demn de recrutarea AUR, modificând Codul Administrativ, o altă lege organică ignorată şi călcată în picioare de asaltul Partidului Comasat Român.

Citește și: De ce suntem săraci într-o țară bogată. Despre sărăcia energetică și soluțiile ei

Draftul de Ordonanță precizează, între altele, că „Mai mult, norma derogatorie de la prevederile art. 160 alin. (1) lit. h) din Codul administrativ va permite unui primar în funcție să candideze din partea unui partid politic, altul decât cel pe lista căruia a candidat, fără să îi înceteze mandatul de primar pe care îl exercită.

Totodată, norma derogatorie de la prevederile art. 193 alin. (2) din același act normativ va permite și unui președinte de consiliu județean în funcție să candideze din partea unui partid politic, altul decât cel pe lista căruia a candidat, fără să îi înceteze mandatul pe care îl exercită.

Totodată, se impune ca această normă derogatorie se fie aplicabilă până la data intrării în exercițiul mandatului de primar, respectiv de președinte al consiliului județean, ca urmare a organizării alegerilor din data de 9 iunie 2024”.

Astăzi în România haosul din sistemul electoral este desăvârșit.

Nu mai știe nimeni dacă și în ce caz semnăturile de susținere trebuie să fie unice sau pot fi acordate mai multor partide, cine poate vota în circumscripția de reședință sau oriunde la nivel național sau în secțiile din diaspora, cum va funcționa votul prin corespondență sau ce vor înțelege alegătorii în talmeș-balmeșul votului simultan pe listele europarlamentare și pe cele locale.

Mai mult, se dau derogări de la legea care prevede că primarii își pierd mandatul dacă schimbă partidul, pentru ca aceștia să fie înrolați în noul partid-stat.

Este un haos cu un singur scop: Partidul Comasat Român trebuie să rămână la putere, iar pentru asta sunt dispuși să calce în picioare orice, inclusiv statul de drept, legile țării, Constituția, democrația.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Ramona Strugariu este copreședinta partidului REPER și europarlamentar

Renew Europe
spot_imgspot_img
Ramona Strugariu
Ramona Strugariu
Ramona Strugariu este co-președintele partidului REPER. De asemenea, este europarlamentar RENEW Europe.
4 COMENTARII
  1. „Partidul Comasat Roman…”__–__ adica prelungirea pecereu-lui, via fesene, toate partidele actuale sunt derivate din fesene, inclusiv cele „istorice”, care doar au furat sigla acelor partide, tocmai pentru a insela pe cat mai multi…///2-„…rezultatul final să fie stabilit de către cei care numără buletinele de vot…”___–-__absolut, asta spuneam -si repetam- chiar de curand, conteaza cine numara voturile, dar si altfel, tot cine trebuie castiga, pentru ca oricine -partid sau individ- este sub controlul fostei nomenclaturi si securitati…

  2. Și pentru că tot haosul trebuia să poarte un nume i s-a spus Partidul Comasat Român. Sau după caz Ciu-Cio.
    Societatea doarme nesimțită. Umbra secerei și a ciocanului acoperă întreaga Românie.
    Ne prăbușim doamnă, cu fiecare zi. Și nu simte nimeni strigătul dumneavoastră de durere.

  3. mesaj pt. D-na/domnisoara Ramona Strungariu: „Japan, Sweden and Norway have the longest life expectancy. Here are 6 healthy habits you can learn from them.
    (Story by Korin Miller • )–__–ce motiv mai serios si /sau „mai in plus”, mai vrem, cand aceasta este the bottom line la orice, pentru ca cine traieste lung(in masa, mai toata populatia), e clar ca traieste si bine( si sanatos), referire la cele cateva elemente esentiale, adica au de toate, mananca bine( si inca sanatos!), dorm la caldura iarna si AC vara, si dorm cat trebuie si nici nu au stres deosebit, care -altfel- anuleaza din beneficiile celorlate elemente…Deci, toate aceste trei tari sunt Monarhii, care este parerea autoarei, este interesata sa candideze la pres-edintie – si in cateva luni- sa betoneze calea spre Monarhie cu Printesa straina(Spaniola), asa cum comentam la art Simonei D., ” Incredibilul drum al inimii Reginei Maria”…Cred ca nu numai eu sunt interesat, mai ales daca Printul va fi national, unul din flacaii de isprava din USR…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...