Partizanii ucraineni au sabotat principala cale ferată care leagă Rusia de regiunea Donețk | Aktual24

Data:

Partizanii ucraineni au sabotat principala cale ferată care leagă Rusia de regiunea Donețk, rută folosită pentru transportul echipamentelor militare și al presonalului armatei către front.

Grupul de partizani Atesh a sabotat o legătură feroviară cheie între Rostov pe Don din Rusia și orașul ucrainean ocupat Mariupol, folosită de armata rusă, relatează Kyiv Independent.

Citește și: O nouă grupare de extremă dreapta în Parlamentul European: Patrioții pentru Europa

Un agent Atesh a incendiat un releu în apropierea orașului rus Shahti, au declarat partizanii, publicând presupuse imagini ale sabotajului, fără a preciza data.

Rusia vrea să construiască noi conexiuni feroviare

Rusia a început să construiască noi conexiuni feroviare pentru a lega Rusia de Crimeea și de alte teritorii ocupate din sud-estul Ucrainei.

Citește și: Reformistul Masoud Pezeshkian, noul președinte al Iranului: „vrem să ne rezolvăm problemele cu lumea sau nu?”

Acest lucru este menit să reducă dependența armatei ruse de podul Kerci și de trecerea cu feribotul – care leagă estul Crimeei de Krasnodar Krai din Rusia – care s-au dovedit vulnerabile la atacurile ucrainene.

Una dintre principalele căi ferate din regiune

Petro Andriuscenko, un consilier al primarului exilat din Mariupol, a declarat la mijlocul lunii iunie că linia de cale ferată dintre Rostov pe Don și orașul ucrainean ocupat era aproape finalizată.

Citește și: Ziua Rozelor. Aranjamente inedite de flori și o paradă specială, în locul unde se cultivă cei mai mulţi trandafiri din România | FOTO

„Aceasta este una dintre principalele căi ferate din regiune, care leagă Rusia de regiunea ucraineană Donețk. Este utilizată pentru a transporta echipamente militare și personal către front”, a transmis Atesh pe Telegram.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Corul Madrigal la FITS. Peste 10.000 de spectatori la spectacolele care au marcat începutul şi finalul festivalului de la Sibiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni. Acesta este așteptat săptămâna...

Oamenii de știință au reconstruit genomul 3D al unui mamut lânos

Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la...

Parlamentul finlandez a adoptat o lege care blochează intrarea în țară a migranților veniți dinspre Rusia

Parlamentul finlandez a adoptat vineri o lege care blochează...