Podul de la Brăila, în sfârșit în linie dreaptă: s-a turnat asfalt

Data:

Un nou moment important a fost bifat pe șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare proiect de infrastructură din România post-comunistă.

După ce a finalizat operațiunea de hidroizolație a căii de rulare, constructorul a trecut, joi, la asfaltare, ultima etapă. Două eșaloane de așternare asfalt acționează simultan.

Condițiile meteorologice au permis turnarea primului strat de asfalt, acțiune care a început de la mijlocul podului. Într-o săptămână, constructorul speră să încheie cu două dintre cele trei straturi de asfalt finale.

Citește și: Vouchere de vacanţă pentru toți angajații, inclusiv cei din privat. Când ar intra în vigoare

Lucrările la pod se apropie de final, în ciuda întârzierilor cauzate ba de constructor, ba de statul român – prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Stadiul fizic de execuție pentru pod și drumurile de legătură este de 90%, potrivit raportării oficiale a CNAIR.

La începutul acestui an, aflat la Brăila, social-democratul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că pe pod s-ar putea circula la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

VIDEO pe De Brăila.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori.Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin -Analiză

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.

1 Decembrie. Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia

Pasionații de muzică din Alba Iulia, dar și turiștii aflați în oraș de Ziua Națională, pot participa la un eveniment aparte, găzduit de cunoscutul producător Eduard Schneider.

Aktual24: Cercuri de interese în jurul României. „Evenimentele din Israel se petrec în al patrulea cerc”

Comandorul Sandu-Valentin Mateiu a detaliat intr-un interviu pentru aktual24.ro care sunt cele patru cercuri de interese din jurul Romaniei.