Populația UE a scăzut cu peste 260 de mii într-un an de pandemie (Eurostat)

Data:

Populația UE a scăzut cu peste 260 de mii într-un an de pandemie (Eurostat). Între 1 ianuarie 2021 și 1 ianuarie 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, populația UE a scăzut cu 265.257 de persoane. Această reducere ar putea fi atribuită schimbărilor naturale ale populației (mai multe decese decât nașteri), întrucât migrația netă plus ajustarea a rămas pozitivă (mai multe persoane au intrat în UE decât au părăsit-o). În plus, pandemia a jucat un rol important.

În 2021, rata brută a schimbării populației naturale a UE a fost de -2,7 la 1000 de persoane. La nivelul NUTS 3, 980 de regiuni din 1164, pentru care sunt disponibile date, au avut o rată negativă de schimbare a populației naturale (reprezentată de tonurile de aur din hartă), 173 de regiuni au înregistrat o rată pozitivă, iar 11 regiuni nu au înregistrat nicio schimbare (același număr de nașteri ca decese), ambele fiind reprezentate în tonuri verde-albastre pe hartă.

În 2021, fiecare regiune NUTS 3 din Bulgaria, Estonia, Croația, Letonia, Lituania, Ungaria, Portugalia și România a înregistrat o rată negativă a variației naturale a populației. În cazurile Cehiei, Italiei, Poloniei, Sloveniei și Slovaciei, aproape fiecare regiune a înregistrat o rată negativă, cu o singură excepție: regiunea capitală Hlavní město Praha, Bolzano-Bozen, Poznański și Gdański, regiunea capitală Osrednjeslovenska și regiunea-capitală Bratislavský kraj și, respectiv, Prešovský kraj. 

Citește și Polul regional din România pentru jurnaliștii ucraineni, creat de Canal France International

Regiunile cele mai afectate de pierderea populației au fost toate în Bulgaria: Vidin (-25,7 la 1000 de persoane) și Montana, Kyustendil, Gabrovo, Pernik și Vratsa (toate cu rate sub -20,0 la 1000 de persoane). 

În schimb, fiecare regiune din Irlanda a înregistrat o rată pozitivă a variației naturale a populației în 2021, în timp ce un număr relativ mare de regiuni situate în Belgia (predominant nordică și estică) Belgia, Franța, Țările de Jos, (predominant vestic) Austria și Suedia au înregistrat, de asemenea, rate pozitive. Acest lucru s-a întâmplat și în Luxemburg și Cipru (fiecare are o singură regiune).

Cele mai ridicate rate brute ale variației naturale a populației au fost înregistrate în două regiuni ultraperiferice franceze: Mayotte (32,2 la 1000 de persoane) și Guyane (23,1 la 1000 de persoane). Acestea au fost singurele regiuni în care s-a observat o creștere de două cifre a ratei brutelor. Mai multe aflați de pe site-ul Eurostat.

Sursa foto – Eurostat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!
 

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...