Poza cu eclipsa văzută din spațiu, care a devenit virală, nu e reală

Data:

O poză cu eclipsa văzută din spațiu este de fapt o fotografie creată artificial în 2009 și repostată acum ca o poză reală. În realitate dacă faceți o căutare pe un motor de căutare după imagine această fotografie va apărea ca realizată artificial și încărcată în 2009 pe deviantart de un artist japonez pe nume Ryuunosuke Takeshige cre chiar explică cum a realizat acea fotografie și cu ce soft.

Paginile publice de pe rețelele de socializare au vehiculat ieri o imagine care ar fi arătat eclipsa de soare așa cum apare din spațiu, Calea Lactee este clar vizibilă pe fundalul imaginii, respectiv umbra lunii este reflectată pe pământ. Soarele, Luna și Pământul fiind cuprinse toate într-un cadru.

Conform unui site de specialitate, această poziționare a elementelor cosmice este foarte greu de obținut și este aproape improbabil să fie vizibilă o asemenea imagine din spațiu.

Imaginile reale ale eclipselor totale, capturate de la Stația Spațială Internațională (ISS) care orbitează Pământul, arată o imagine diferită. Datorită distanței mari dintre Soare, Lună și Pământ, toate cele trei corpuri cerești nu ar fi vizibile în același cadru din perspectiva ISS.

Poza cu eclipsa văzută din spațiu nu este altceva decât un design artistic

Citește și: „Fură” Cîrstoiu voturi de la Nicușor Dan sau îl încurcă pe Piedone? Explicații de la experți

Ceea ce astronauții și camerele de la bordul ISS captează, totuși, este vederea dramatică a umbrei Lunii care mătură suprafața Pământului în timpul unei eclipse totale. Aceste imagini sunt uluitoare, dar le lipsesc ornamentele artistice ale imaginii virale, arată site-ul srilanka.factcrescendo.com

Un alt site verify-sy.com ne avertizează despre acea fotografie și arată că folosind tehnici de căutare inversă pentru imaginile furnizate de motoarele de căutare au descoperit că imaginea nu este altceva decât un design artistic din imaginația designerului japonez Ryuunosuke Takeshige publicat pe site-ul deviantart, pe 21 noiembrie 2009.

Preluare Săptămâna online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...