Președinta ÎCCJ va sesiza Inspecția Judiciară în cazul judecătorului reclamat de un polițist că ar fi încercat să-l intimideze

Data:

Conducerea instanței supreme va sesiza, miercuri, Inspecția Judiciară, în cazul judecătorului Alin Sorin Nicolescu.

Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Csaba Nasz, a declarat pentru „Adevărul” că este mandatat să declare că miercuri, în prima zi de lucru după ziua liberă, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, va face sesizare la Inspecția Judiciară, pentru verificări în cazul judecătorului Alin Sorin Nicolescu, acuzat de un tânăr ofițer polițist că ar fi încercat să-l intimideze atenționând conducerea Direcției Generale Anticorupție despre situația creată în timpul susținerii unui examen de licență.

Amintim că judecătorul care i-a achitat pe torționarii lui Ursu este acuzat că a făcut presiuni asupra lui Gheorghe Giorgian Ciorîia, polițist în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) a Poliției Române, pentru că acesta i-ar fi cerut cont că a întârziat la un examen.

Geo Ciorîia a povestit pe Facebook cum șefii său l-ar fi chemat să-l amenințe, după un telefon dat de judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Polițistul îi acuză pe chestorul principal Liviu Vasilescu, șeful DGA, și pe adjuncta sa, chestorul șef Manuela Popescu, că l-ar fi obligat să meargă la biroul magistratului, pentru a-și cere scuze.

Polițistul s-ar fi conformat în cele din urmă, dar a fost doar umilit, pentru că judecătorul l-ar fi lăsat să aștepte o oră în fața clădirii ICCJ și nu l-ar mai fi primit.

Citește și: Judecătorul care i-a achitat pe torționarii lui Ursu, acuzat că a făcut presiuni ca un polițist să îi ceară scuze

La final, Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei trei judecători care i-a achitat pe torționarii dizidentului Gheorghe Ursu, i-ar fi trimis lui Geo Ciorîia, pe Whatsapp, un mesaj de intimidare: „Sper să înțelegi ceva din ecuația asta pt că ți a trecut un glont pe la ureche…”, respectiv „și atenție la steroizi că o să ți prăjească creierul”.

Ce a pățit polițistul Gheorghe Ciorîia

Gheorghe Giorgian Ciorîia este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 2022, în prezent subinspector de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Olt.

Citește și: Judecătorul care i-a achitat pe torționarii lui Ursu, acuzat că a făcut presiuni ca un polițist să îi ceară scuze

Acesta a mărturisit că a ajuns să se teamă să mai lucreze la dosare cu oameni influenți și a relatat ce i s-ar fi întâmplat în momentul în care l-ar fi deranjat pe judecătorul Alin Sorin Nicolescu.

Cine este Alin Sorin Nicolescu

Alin Sorin Nicolescu a făcut parte din completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care i-a achitat pe foștii ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, acuzați de procurori de moartea inginerului constructor Gheorghe Ursu.

Astfel, la 33 de ani de la Revoluție, niciun ofițer de Securitate nu a fost condamnat pentru faptele penale pe care le-a săvârșit înainte de 1989.

În 2021, cei doi l-au achitat pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, judecat în dosarul deturnării de fonduri operative de la DIPI (Departamentul de informații și protecție internă, serviciul secret al MAI).

Recent, Valerica Voica, Constantin Epure și Alin Sorin Nicolescu l-au achitat pe deputatul Mihai Lasca în dosarul în care a fost judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat care s-ar fi ocupat cu traficul de migranți. Fost deputat AUR, Lasca a fost exclus din partid.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Agerpres)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...