Președintele Argentinei a concediat peste 24.000 de bugetari | Aktual24

Data:

Președintele Argentinei a concediat peste 24.000 de bugetari. Javier Milei consideră că statul „este dușmanul” și „o organizație infracțională” pe care încearcă să o reducă la dimensiunea sa minimă.

Când a preluat funcția de președinte al Argentinei, în decembrie 2023, statul avea 341.477 de angajați. Două luni mai târziu, administrația lui Milei eliminase deja 9.000 de locuri de muncă. Iar, săptămâna trecută, au fost ordonate alte 15.000 de concedieri.

Noi disponibilizări sunt așteptate la mijlocul anului… dar nimeni nu știe câte locuri de muncă vor fi reduse și nici cine va fi concediat, se arată într-un amplu material publicat de El Pais.

Aproximativ 50.000 de funcționari trăiesc acum în acest climat de incertitudine, majoritatea cu contracte temporare. În trecut, aceste posturi nepermanente erau reînnoite o dată pe an. Acum, aceste persoane știu că au supraviețuit primei etape, dar posturile lor vor fi încă în curs de revizuire timp de încă trei sau șase luni.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Președintele Argentinei a concediat peste 24.000 de bugetari

„Ne confruntăm cu o situație de teroare psihologică”, a declarat miercurea trecută un angajat de la Secretariatul Național pentru Copii, Tineret și Familie. El – ca și alte persoane intervievate – s-a temut să își dea numele pentru EL PAIS.

„Milei a spus că vor fi 70.000 de disponibilizări. Apoi, a spus că 15.000 sau 20.000. Acest du-te-vino are impact asupra sănătății noastre mentale și asupra vieții de zi cu zi.

Toată lumea este înghețată fără să știe ce se va întâmpla, nimeni nu știe cine va fi următorul”, a adăugat ea, cu câteva ore înainte ca superiorii să înceapă să îi anunțe pe cei cărora nu le vor fi reînnoite contractele (acestea expirau la 31 martie).

Secretariatul respectiv este cea mai afectată agenție de stat, cu 1.656 de victime, aproape jumătate din cei 3.600 de angajați din întregul minister al capitalului uman.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Moment artistic penibil cu un cal urcat pe scenă de Ziua Jandarmeriei | VIDEO

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Președinția Republicii Argentina / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „… statul, dusman…”___–___ corect, f. corect statul SUPRADIMENSIONAT este dusman al populatiei si -candva- chiar al sau insasi, asa ca „Bravos , Milei”!, asa ar fi trebuit sa procedeze si ULTIMUL pres-edinte din Romania, cat si ultimii pm-i, insa acesti trantori au procedat invers, au marit numarul de angajati la stat, practic marea piatra de moara la gatul romanilor, de acea-inca o data- Romania are nevoie de o reforma colosala, reducerea armatei cu 75%, a administratiei cu cel putin 25 %, o multime de comasari de ministere si directii, etc., reduceri in ambasade si consulate, cat si toate celelalte masuri insirate de sute de ori, altfel Romania risca un coplaps asurzitor, condusa de acesti fanfaroni nu numai infantili dar si criminali viciosi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...