Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D, inaugurată în Ucraina

Data:

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D, inaugurată în Ucraina. Construirea ei a durat doar 40 de ore. Cu liniile sale gri si exteriorul elegant si curbat, Project Hive arata mai putin ca o scoala si mai mult ca un refugiu de wellness sau un muzeu de arta moderna. Aspectul distinctiv al structurii, cu o textura asemanatoare, asa cum sugereaza si numele, cu un stup de albine, se datoreaza metodei de constructie utilizate pentru a o construi: imprimarea 3D.

Aflandu-se la mai putin de 200 de metri de Scoala nr. 23 din Lviv, Ucraina, noua unitate de invatamant cu o suprafata de 4.000 de metri patrati a fost realizata in doar 40 de ore cu o imprimanta COBOD gantry, care urmeaza planuri digitale pentru a pune betonul ca si cum ai pune glazura pe un tort. Este primul centru educational imprimat 3D din Europa si prima cladire imprimata 3D intr-o zona de razboi, potrivit lui Jean-Christophe Bonis, fondatorul Team4UA, organizatia non-profit responsabila de proiectul pilot. „Nu sunt un constructor; nu vreau sa fiu arhitect sau dezvoltator… Dar prin robotica si inteligenta artificiala, prin tehnologie, putem accelera procesul (de constructie)”, a declarat Bonis pentru CNN intr-un interviu video.

Citește și Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

La scurt timp dupa ce Rusia si-a lansat invazia la scara larga a Ucrainei in februarie 2022, locuri precum Lviv s-au confruntat cu o problema uriasa: cum sa faca fata zecilor de mii de oameni care au fugit spre – si prin – oras. Numai in regiunea Lviv, doar in decembrie anul trecut, existau 173.000 de persoane stramutate intern, conform celor mai recente cifre ale Organizatiei Internationale pentru Migratie a Natiunilor Unite.

Project Hive va oferi scolii patru sali de clasa suplimentare pentru a o ajuta sa gazduiasca alti elevi stramutati de razboi, a declarat Bonis. El spera ca, daca va avea succes, proiectul va permite ca „imprimarea 3D sa fie unul dintre instrumentele de constructie locala in Ucraina”. Constructiile printate 3D pot fi semnificativ mai rapide si, dupa parerea unor experti, mai durabile decat metodele traditionale de constructie. Mai multe citiți în publicația Aktual24.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...