Primăria Oradea a ajuns să răscumpere de la samsarii imobiliari terenurile pentru amenajarea celei mai întinse zone verzi a orașului

Data:

Ca să atragă finanţarea europeană de 26,5 milioane euro pentru amenajarea Grădinii Urbane Nufărul, Primăria trebuie să cumpere 7 hectare de teren aflat în proprietate privată, o mană cerească pentru speculanţii ce obţin profituri fabuloase de pe urma tranzacţiilor.

Peste 2,3 milioane euro au fost plătiţi până acum din banii orădenilor pentru o treime din suprafeţele care, după cum deja a arătat BIHOREANUL, au aparţinut în trecut oraşului, dar au fost pierdute din „greşeala” unor funcţionari.

Neregulile nu se opresc, însă, aici! Contractele încheiate de administraţia locală dezvăluie că lipsa unor proceduri clare în domeniul achiziţiilor imobiliare a lăsat loc favoritismelor. „Vom introduce reguli clare”, promite primarul Florin Birta…

BIHOREANUL a dezvăluit cum pârloaga dintre Parcul Salca şi Trade Center, care printr-un proiect de 26,5 milioane euro urmează să fie transformată în cea mai întinsă zonă verde a oraşului, a devenit o afacere de milioane de euro din banii orădenilor, în beneficiul unor speculanţi imobiliari.

Terenul, râvnit şi de dezvoltatori, a ajuns în mâinile unor samsari dintr-o eroare a funcţionarilor care la începutul anilor 2000 l-au trecut din proprietatea statului în cea a oraşului.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Depoul promisiunilor. Cum ar fi trebuit Craiova să aibă transport public modern. Dar nu are

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...