Procuror cercetat de colegi după ce a luat mită bilete de avion

Data:

Procuror cercetat de colegi după ce a luat mită bilete de avion. Constantin Claudiu Negrilă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, este cercetat penal de Parchetul Curții de Apel Craiova pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului, folosirea de informații nedestinate publicității și abuz în serviciu.

În perioada noiembrie – decembrie 2023, a Negrilă a primit bilete de avion și a folosit în interes personal de la doi administratori de societăți comerciale cercetați pentru evaziune fiscală într-un dosar instrumentat chiar de Negrilă.

Apoi, în perioada 2021- 2024, a clasat două dosare penale ale prietenilor săi, acuzați de evaziune fiscală.

Citește și: CSM a respins doi procurori care doreau să ancheteze magistrați. Parchetul General are rezultate dezastruoase

Procuror cercetat de colegi. Tehnici de blocare a unui dosar

În decembrie 2023, Negrilă a fotocopiat un dosar penal și a dat copiile unei alte persoane, apoi a înregistrat în lucru un dosar penal, astfel încât să suspende judecata într-un dosar civil în care era implicat un ofițer de poliție.

Olteniamaxima.ro a scris despre legăturile procurorului Negrilă cu oameni de afaceri implicați în dosare de evaziune fiscală, despre acte procedurale întocmite de magistrat cu menirea de a îngropa dosarele penale pe care le soluționa.   

Negrilă deține un teren intravilan în Slatina, două apartamente situate în Slatina și București, o casă în Slatina, a încasat anul trecut 270.000 de lei din salariu și drepturi salariale restante.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...