Peste 120.000 de dosare au avut de judecat instanțele din Bihor și Satu Mare, în 2023

Data:

Peste 120.000 de dosare au avut de judecat instanțele din Bihor și Satu Mare, în 2023. Fiecare judecător de la Curtea de Apel Oradea a avut de soluționat, în medie, 485 de dosare, iar durata medie de soluționare a unui caz a fost de două luni și jumătate – în privința proceselor penale și de puțin peste patru luni, în cazul celor non-penale, potrivit Bihor Online.

Datele sunt cuprinse în bilanțul pe anul trecut al Curții de Apel Oradea, care a fost dezbătut vineri, 15 martie, în cadrul Adunării Generale a judecătorilor acestei instanțe.

Sentințe pronunțate în 4.900 de cazuri

Potrivit statisticilor făcute publice de Biroul de Informare și Relații Publice a Curții de Apel Oradea, cea mai importantă instanță din Bihor și Satu Mare a soluționat în cursul anului trecut ceva mai puțin de 4.900 de cazuri, în timp ce în 2022 numărul dosarelor în care Curtea a pronunțat sentințe a depășit 5600.

”Ponderea cea mai mare a dosarelor nou intrate au deținut-o apelurile înregistrate în materia asigurărilor sociale (850 dosare), urmate de apelurile în materie penală (832 dosare), recursurile în materia contenciosului administrativ și fiscal (592 dosare), apeluri în materia litigii de muncă (272 dosare) și fondurile în materie contenciosului administrativ și fiscal (251 dosare)”, se arată în informarea Curții de Apel Oradea.

Citește și: Cătălin Drulă, despre înregistrarea Alianței Dreapta Unită la BEC: ”Avem semnale că Puterea actuală doreşte blocarea noastră”

Prin media de 485 de dosare – încărcătura pe fiecare judecător, instanța orădeană se află pe locul 12 la nivelul celor 14 curți de apel din țară, sub media națională de 650 de dosare/judecător. Astfel, Curtea de Apel Oradea a obținut gradul de performanță ”foarte eficient”.

Crește numărul proceselor la instanțele din Bihor și Satu Mare

Bilanțul Curții de Apel Oradea mai arată o creștere cu 11.000 a numărului de dosare de soluționat în 2023 de către Curte și de circumstanțele din circumscripția acesteia: două tribunale și opt judecătorii.

Continuarea în Bihor Online!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: bihon.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...