Profesorul care l-a învins pe Tudorel Toader: Am fost întotdeauna împotriva amestecului dintre politic și academic

Data:

Profesorul care l-a învins pe Tudorel Toader, Liviu Maha, a declarat că nu este membru al niciunui partid politic. Profesorul de economie care l-a detronat pe fostul ministru al Justiției din epoca Dragnea a insistat, după anunțul victoriei că a fost „întotdeauna împotriva amestecului dintre politic și academic”.

Liviu Maha a câștigat postul de rector al Universității din Iași, instituție care a fost condusă timp de două mandate de Tudorel Toader. Acesta a declarat pentru Edupedu.ro că nu are în vedere realizarea unui audit și că prioritatea în acest moment este alegerea echipei de prorectori.

Citește și: Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Profesorul care l-a învins pe Tudorel Toader: Să acordăm o mai mare atenție pregătirii psihopedagogice

În ceea ce privește problemele din învățământul preuniversitar care s-au întețit după perioada pandemică și care sunt vizibile la orice testare națională, internațională și în cele mai noi rapoarte ale Comisiei Europene, Liviu Maha a anunțat că „la facultățile pe care le avem noi și care pregătesc profesori, să acordăm o mai mare atenție pregătirii psihopedagogice, pentru că în ultimii ani am avut anumite șovăieli între Masteratul Didactic și Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD).

Colegii de la facultățile implicate în programul pilot în cadrul căruia am organizat Masteratul Didactic nu au fost foarte mulțumiți de această soluție. Ar trebui o dezbatere la nivelul universităților care au DPPD-uri de a vedea care este soluția optimă pentru pregătirea viitorilor profesori”.

„Apoi este vorba despre examenele pentru gradele I și II, unde profesorii s-au îndepărtat de universități. Noi ar trebui să îi aducem pe profesori la cursuri, pentru perfecționare sau perfecționarea continuă”, a afirmat rectorul nou ales al Universității Al.I. Cuza din Iași.

Citește interviul integral, în Edupedu.ro

Citește și: Cîrstoiu candidat. Ciolacu îi lasă Primăria lui Nicușor Dan, ca să rămână șef la PSD. PNL oricum nu avea soluții

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...