Programul politic al AUR pentru România: agresiune și minciună. Acum și gloanțe

Data:

Acțiunile AUR devin din ce în ce mai agresive, pe măsură ce liderii săi simt că au tot mai mult succes la electorat.

Un succes care este determinat mai degrabă de nemulțumirile în creștere în societate, în contextul exploziei prețurilor și unui guvern care este mai preocupat de cum să-și împartă în continuu posturi, decât de economie, dar și în condițiile în care propaganda pe rețelele de socializare este tot mai puternică și mai deșănțată.

Numai că, dacă analizăm discursurile și acțiunile celor de la AUR, vedem că, de fapt, acest partid nu oferă absolut nimic. Nu au nici un program economic coerent, nici o soluție reală pentru România, nu au nici măcar un singur expert în economie și administrarea unei țări.

Acest partid este o adunătură de extremiști care nu știu decât să țipe și să sară la bătaie (vezi ieșirele lui George Simion și ale lui Dan Tănasă), să distribuie cu absolută inconștiență minciuni (de genul celei cu furatul copiilor) și să reînvie sloganurile securistice din anii 1990, care au blocat pentru două decenii transformarea economiei românești într-una competitivă („Nu ne vindem țara”).

Citește și: De ce strigă AUR că „statul ne fură copiii” și unde este minciuna

Dacă îl întrebi pe George Simion ce soluții are pentru inflație, nu știe decât să recite o poezie cu străinii, cu naționalizarea, cu UE care este rea. Dacă insiști – bine, nu prea are cine să insiste, că omul merge doar la televiziunuile unde i se ridică mingi la fileu, nu poate să prezinte nici măcar o măsură reală, doar gargară.

Astăzi, vedem că președinta organizației de Tineret a AUR a venit în Parlament cu patru cartușe reale. Probabil nu avea de gând să le folosească, dar simbolistica este clară: momentul când cineva din sfera AUR sau dintre cei manipulați de AUR va face pasul spre o tragedie este tot mai aproape.

Citește și: Șefa tineretului AUR a ajuns la Poliție după ce a încercat să intre în Parlament cu 4 gloanțe

Mulți dintre noi am avertizat încă din 2020-2021 că așa se va întâmpla. Din păcate, deși speram că ne-am înșelat, degradarea nivelului de trai al românilor, invazia militară rusească și amplificarea propagandei rusești în Estul Europei ne arată că am avut dreptate: AUR este o organizație extremistă, care trebuie tratată și monitorizată ca atare.

George Simion nu este un lider politic. Este un agresor. Mărturiile despre relațiile lui cu serviciile secrete rusești se înmulțesc (sunt patru surse deja în acest sens), iar agresivitatea sa crește pe măsură ce popularitatea sa se mărește. Tot ce știe acest personaj este să se lipească cu pieptul înfoiat de tine, ca un cocoș depășit de situație, și să-ți țipe în față, ca în vremurile când era în galeriile violente de fotbal.

În Germania, organizația de tineret a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) este monitorizată ca fiind un caz confirmat de extremism de dreapta, a anunțat miercuri serviciul de informații interne.

Citește și: Profesorii germani se plâng că extremismul de dreapta este în creștere în școli

Astăzi, când șefa organizației de tineret a AUR vine la Parlament cu cartușe, ce face România? cum reacționează instituțiile care au ca obligație să limiteze ieșirile din zona democrației?

Cât de greu este pentru SRI sau SIE să confirme dacă George Simion este sau nu agent al Rusiei?

Din moment ce aceste dovezi există la serviciile secrete ucrainene și moldovenești, după cum au declarat lideri politici din Republica Moldova și chiar un agent al serviciilor secrete ucrainene, presupun că este doar o formalitate pentru România să le ceară și să lămurească chestiunea.

Apoi să facă publice documentele incriminatoare, căci acestea nu privesc un simplu agent, ca situația să se rezolve în culise, ci pe co-președintele celui de al treilea partid parlamentar din România. Ne privește pe toți să știn cine-l manevrează pe Simion.

Nu de alta, dar aveți grijă domnilor din PSD, PNL și din serviciile românești, dacă încă vă mai gândiți să-i folosiți pe George Simion și AUR ca sperietoare pentru electoratul pro-european în viitoarele alegeri.

Sunt șanse mari ca marioneta să se întoarcă împotriva păpușarilor și să-i muște de mână.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...