Proiectul podului peste Siret, blocat de haosul din Consiliul Județean Botoșani

Data:

Proiectul podului peste Siret, blocat de haosul din Consiliul Județean Botoșani. Bâlbele fără sfârşit ale autorităţilor locale îi fac pe şefii de la Bucureşti să îşi pună mâinile în cap. Tot mai des, şefi de la „centru” sunt nevoiţi să vină la Botoşani pentru a descâlci problemele create de autorităţile de aici şi apoi plasate de la unii la alţii. Cea mai recentă situaţie de acest gen este cea cu podul de peste Siret, despre care initial şefa CJ Botoșani, Doina Federovici, a anunţat că nu poate fi construit din cauza prezenţei unor gândaci şi a unei broaşte.

Vasile Carnariu, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), a venit la Botoşani, luni, într-o vizită fulger. Acesta a mers direct la locul cu pricina, însă pentru a afla nu doar că şefa CJ a vorbit mai mult pe lângă subiect, ci şi că realitatea din teren este mult mai gravă. Astfel, deşi autorităţile spun că proiectul de peste 8 milioane de euro riscă să fie pierdut din cauza câtorva specii de gândaci şi broaşte, în zona de arie protejată îşi desfăşoară activitatea o balastieră, despre care nu a suflat nimeni o şoaptă.

Şeful ANANP s-a declarat mai îngrozit de prezenţa balasterei decât de eventualul impact negativ al constucţiei podului asupra speciilor protejate.

Cu toate acestea, potrivit APM Botoşani dar şi a Gărzii de Mediu, acea balastieră are toate avizele în regulă.

„O finanţare de 8 milioane de euro este ceva. Ar fi bine să fie finalizat podul. Podul de la Zvoriştea o să fie în reparație, ar fi ajutat la devierea traficului greu. Ar fi simplu dacă acest pod ar fi gata. Apa din acea balastieră ar trebui revărsată în râu, foarte limpede și foarte curată. Dar nu se întâmpla acest lucru. Dăunează acest şantier, dar funcționează legal sub protecția unor aleși atât locali, cât și județeni. Funcționează sub aripa ocrotitoare a acestora”, a spus Adrian Istrate, consilier local în Consiliul Local al comunei Cândeşti.

Şeful ANANP a şi recunoscut, de faţă cu cei prezenţi, că venirea lui la Botoșani a fost expres la solicitarea ministrului Mediului, care l-a trimis aici şocat de degringolada instituţională din judeţul nostru. De altfel, acesta este şi unul dintre motivele pentru care nici reprezentanţii Prefecturii, nici cei ai CJ, nu au făcut publică sosirea şefului de la Bucureşti în judeţul nostru, aşa cum defilau, până acum, cu orice personaj important venit din capitală.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: Toamna ca vara. Cum s-au schimbat anotimpurile și ce vremuri rele prevestește vremea bună

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic | Ziarul de Iași

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în...

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...