Public numeros la Oradea la întâlnirea cu Armand Goșu. Istoricul a vorbit despre rădăcinile războiului Rusiei împotriva Ucrainei

Data:

Public numeros la Oradea la întâlnirea cu Armand Goșu. Un eveniment adesea prea formalizat, consacrat sub sintagma „lansare de carte”, găzduit la Oradea de Muzeul Ţării Crişurilor cu participarea a circa 200 de persoane, a fost „deturnat” chiar de protagonist, acesta dând publicului, în schimb, o şansă rară, de a asista la o lecţie de istorie coborâtă până în Evul Mediu pentru a înţelege bazele propagandei cu care Putin îşi justifică războiul contra Ucrainei.

Venit la Oradea să-şi prezinte ultima carte, istoricul şi analistul politic Armand Goşu, unul dintre puţinii specialişti români în istoria Rusiei, a preferat să nu vorbească despre propriul volum, ci să etaleze fapte şi deformări ale lor de-a lungul câtorva secole, făcând-o magistral, cu hărţi, fotografii şi alte documente proiectate pe ecranul din amfiteatrul Muzeului.

Citește și: Rusia distruge mediul din Ucraina. Și vecinii sunt afectați. Reacțiile chimice pe care nu le vedem

Un istoric „viral”

Profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universității din București specializat în istoria Rusiei chiar în Rusia, unde a studiat după colapsul URSS, Armand Goşu a fost, vineri, invitatul Revistei Familia, cu ocazia apariţiei unui nou volum, intitulat „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina şi noua dezordine mondială”, şi pentru a conferenţia despre cei doi ani de la momentul invadării statului vecin.

Anul trecut, autorul prezentase la Oradea precedenta carte, „Putin, obsesia trecutului” (înregistrarea de atunci fiind pusă pe contul de Facebook al Familiei şi devenind virală, cum a spus secretarul general al revistei, Miron Beteg), iar în martie 2022, la doar o lună după ce ruşii au invadat Ucraina, conferenţiase aici despre „Vecinătatea primejdioasă a Rusiei” cu ocazia lansării altui volum, „Între Napoleon şi Alexandru I. Contextul internaţional al anexării Basarabiei (1812)”.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: OMV Petrom alocă 35% din investiții în energia regenerabilă, a anunțat directorul Portofoliului Gaze și Energie al companiei
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli,...

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport...

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...