Creștere alarmantă a numărului de elevi ieșeni care consumă droguri

Data:

Creștere alarmantă a numărului de elevi ieșeni care consumă droguri. Drogurile au ajuns să fie o problemă de siguranţă naţională, iar Iaşul este în „pole position” pe harta României. În cazul Iaşului, s-a ajuns ca şi copiii să se drogheze cu substanţe psihoactive sintetice, denumite generic „cristale”.

De asemenea, drogurile au pătruns uşor, uşor în mediul rural, aduse de către elevii care fac naveta. Ce spun cei de la Agenţia Naţioală Antidrog şi ce măsuri vor să ia autorităţile în perioada următoare, citiţi în rândurile de mai jos.

Citește și: OMV Petrom alocă 35% din investiții în energia regenerabilă, a anunțat directorul Portofoliului Gaze și Energie al companiei

Elevii consumă un drog foarte ciudat – „zombi”

Părinţii unei clase de la un liceu din cartierul ieşean Cantemir s-au plâns jurnaliştilor despre faptul că elevii consumă un drog foarte ciudat, denumit „zombi”. Reacţiile unui elev care a consumat acest tip de drog te fac să râzi la prima vedere: consumatorul stă într-o poziţie nefirească, în picioare, şi se află „pe altă lume”.

„Prima oară am văzut un coleg al fiului meu pe care îl cunoşteam. Să vezi tu un tânăr îmbrăcat bine, dat cu gel, dar cu pantalonii uzi pentru că şi-a făcut nevoile pe el. Stătea cu genunchii îndoiţi, nemişcat, pe un trotuar. Avea ochii pierduţi, nu era în lumea noastră. Am avut un şoc, m-am panicat că ar putea lua şi fiul meu droguri sintetice. Mi-a spus că mulţi elevi mergeau dimineaţa şi se alimentau de la un dealer de acasă. Era 30 de lei folia, erau şi mai scumpe”, ne-a povestie mama elevului. Un alt părinte ni s-a plâns că a avut un şoc atunci când a observat că elevi de 11 sau 12 ani fumau vape în curtea şcolii.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Sistem de încărcare a mașinilor electrice inventat de un român, care permite și injectarea de energie în rețea
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...