Condamnat pentru sex cu o elevă, un profesor nu a primit interdicție să vină la școală

Data:

Condamnat pentru sex cu o elevă, un profesor de educație fizică de la școala din comuna Zamostea (Suceava), fost director al unității, a rămas pe post, continuând să lucreze cu copii.

La vremea comiterii faptelor de care este acuzat, Nicolae Adrian Achihăiei era și directorul Școlii Zamostea. Bărbatul de 41 de ani a ajuns director și pentru că este consilier local, ales de cetățenii din Zamostea pe listele PSD, scrie Monitorul de Suceava.

Profesorul a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor și a condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare.

Relații sexuale cu o elevă

Profesorul a înaintat apel, iar ultima fază a procesului are loc la Curtea de Apel Suceava. Polițiștii au avut date despre două eleve care ar fi făcut sex cu profesorul, însă una a negat

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat în decembrie 2019 cu privire la faptul că, din 2018, directorul școlii din Zamostea ar fi întreținut relații sexuale cu două eleve pe care le-a abordat în timpul orelor de educație fizică și sport.

Datele ajunse la anchetatori erau că două eleve se deplasează periodic la domiciliul profesorului pentru a face sex.

Una dintre elevele indicate și audiate a negat însă vehement că a întreținut relații sexuale cu acesta, iar în lipsa altor probe concludente ancheta s-a oprit. În cazul altei eleve, însă, probele au fost mai concludente.

Relația celor doi era de notorietate în școală

Polițiștii anchetatori au aflat că relația celor doi era de notorietate în școală, fapt confirmat de mai mulți martori. Relații sexuale de două ori pe lună, acasă la profesor. Nu s-a pus problema de abuz sexual sau viol

Din cercetări a rezultat că minora avea 15 ani împliniți și era în clasa a VIII-a la școala din Zamostea când profesorul ei de sport a început să îi facă avansuri. Fata era și la grupa de handbal pregătită de același cadru didactic.  

Inculpatul i-ar fi propus minorei să se întâlnească în afara orelor de sport, iar fata a început să se deplaseze periodic la domiciliul acestuia.

Citește și: Soția unui lider PMP s-a înscris în partidul lui Șoșoacă – PRESShub

Relațiile sexuale s-ar fi petrecut în perioada mai 2018 – martie 2020, de două ori pe lună, la domiciliul acestuia. Din interceptările făcute în dosar a rezultat că cei doi aveau practic o relație.

Inculpatul a rămas profesor de sport la aceeași școală

Pe parcursul anchetei polițiștilor și a procurorilor Nicolae Adrian Achihăiei s-a prelevat de dreptul de a nu face declarații.

Foarte interesant este că și după ce cazul a devenit cunoscut în tot satul și după ce profesorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, el a rămas profesor de sport la aceeași școală.

Citește și: Iulian Dumitrescu plătea 6.000 de euro chirie dintr-un salariu de 3.000 de euro. Averea oficială a președintelui CJ Prahova

Deși sunt părinți și elevi nemulțumiți de această situație, profesorul nu a putut fi oprit din activitate atâta timp cât procurorii sau judecătorii nu i-au impus o astfel de interdicție, cum s-a întâmplat în cazuri similare.

Profesorul rămâne, așadar, la catedră până când se va da sentința finală în acest caz.

Articolul integral, în Monitorul de Suceava

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Scoala Gimnaziala Zamostea

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primăria Iași este obligată să achite despăgubiri de mii de lei

În ultimii ani, Primăria Municipiului Iași este obligată, pe...

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...