PSD a pus capcane care fac din proiectul de eliminare a pensiilor speciale unul neconstituțional

Data:

REPER arată că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, în forma propusă de către PSD, este în fapt o farsă.

Proiectul propus de PSD care va fi votat în această săptămână este menit să păcălească atât cetățenii, cât și Comisia Europeană, care a condiționat acordarea următoarei tranșe din PNRR de aprobarea acestuia. Folosind modelul testat în 2021, parlamentarii PSD au propus un proiect care include mai multe motive de neconstituționalitate, fapt ce va genera intervenția Curții Constituționale și revenirea la situația anterioară, se arată într-un comunicat al REPER.

În primul rând, PSD a folosit o procedură accelerată, dezbaterea proiectului nefiind anunțată public, fie pe site-ul Parlamentului, fie în orice alt mod. Totul s-a făcut pe repede înainte și în secret. Este exact motivul pentru care Curtea Constituțională a declarat și în 2021 tentativa PSD de eliminare a pensiilor parlamentarilor ca fiind neconstituțională. Dacă doreau cu adevărat să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor, PSD putea dezbate proiectul depus de REPER cu câteva luni în urmă, având același scop.
În al doilea rând, proiectul PSD prevede pur și simplu eliminarea oricăror reglementări privind pensiile parlamentarilor, fără să prevadă nimic despre ce se va întâmpla cu parlamentarii care au ieșit deja la pensie și încasează pensie. Sunt elemente lăsate nereglementate cu rea-credință, tocmai pentru a exista motive de declarare a legii drept neconstituțională. Tot ce face acum PSD este praf în ochi” a declarat Andrei Lupu, colider al parlamentarilor REPER și avocat.

Citește și: Holocaustul din România în benzi desenate. Povești de viață ale evreilor și romilor din Botoșani!

Parlamentarii REPER au propus o serie de amendamente în scopul corectării capcanelor juridice din proiectul PSD și fac un apel la toți membrii Parlamentului să dea dovadă de voință reală de a renunța la pensii, votând pentru o formă constituțională a legii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Andrei Lupu

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...