Rusia ameninţă navele din Marea Neagră. SUA: Rusia ar fi amplasat mine suplimentare

Data:

După expirarea acordului vizând cerealele, Rusia sporeşte presiunile. Toate navele care se îndreaptă spre porturile ucrainene vor fi considerate „potenţiale purtătoare de încărcătură militară”, devenind inamice.

În urma expirării acordului vizând exportul pe mare al grânelor din Ucraina, Rusia a anunţat că priveşte navele din anumite zone ale Mării Negre drept posibili inamici. Începând de joi, la miezul nopţii, navele vor fi considerate „potenţiale purtătoare de încărcătură militară”, a comunicat Ministerul rus al Apărării. Aceeaşi sursă a precizat că a fost adresat un avertisment navigaţiei, după expirarea iniţiativei vizând Marea Neagră. În avertisment se arată că zone din nord-vestul şi sud-estul apelor internaţionale ale Mării Negre sunt periculoase pentru navigaţie, a mai anunţat Moscova.

Citește și: Cum a influențat poezia „Cățeluș cu părul creț” România de azi. Copiii, învățați că furtul este acceptabil

Putin spune că vestul este responsabil pentru neprelungirea acordului

Potrivit preşedintelui Vladimir Putin, Rusia este „imediat” gata să prelungească acordul, dacă se îndeplinesc toate condiţiile în acest sens. Putin a acuzat vestul că a „măsluit complet” prevederile înţelegerii, pe care nici nu a avut în intenţie să le aplice.

Autorităţile din SUA dispun de informaţii potrivit cărora Rusia ar fi amplasat mine suplimentare pe rutele spre porturile ucrainene la Marea Neagră, a declarat Adam Hodge, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate de la Casa Albă. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Continuarea, în Deutsche Welle!

FOTO/ arhivă: Cum sunt distruse minele în Marea Neagră, demonstrație a scafandrilor militari româniSursa foto: Gabriel Mateescu / Info Sud-Est

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...