Sclavie umană la Argeş: bolnav sechestrat şi pus la muncă silnică, la o stână

Data:

Sclavie umană la Argeş: un nou caz a fost dat în vileag la şapte ani de la grozăviile de la Berevoeşti (cătunul Gămăceşti), care au oripilat opinia publică din ţară şi din străinătate.

Un bărbat, suferind de diverse afecţiuni şi provenind dintr-un mediu profund defavorizat, a fost sechestrat şi pus la muncă silnică la o stână de lângă Piteşti, vreme de cel puţin trei ani. Suspectul a fost arestat azi, de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Argeş.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – august 2023, un bărbat, de 56 de ani, din județul Argeș, ar fi recrutat și exploatat o victimă majoră, aflată în stare de vădită vulnerabilitate, cauzată de situația socială, a lipsei de educație și accentuatelor probleme de sănătate, pe care ar fi obligat-o la prestarea, în mod repetat, de munci neremunerate, într-o stână din județul Argeș.

Citește și Încă un român ucis în războiul din Israel

Totodată, victima ar fi fost adăpostită în condiții improprii, lipsită de hrană corespunzătoare și de îngrijirea medicală adecvată bolii de care suferă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a admis propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile”, a transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş, potrivit publicației Argeșul Online.

Cazul Berevoiești

În urmă cu mai bine de șapte ani, făcea ocolul României și al lumii cazul șocant din satul Gămăcești, comuna argeșeană Berevoești.

40 de sclavi, inclusiv doi copii, ținuți în condiții greu de imaginat, bătuți cu biciul, cu furci sau cu topoare, arși cu vătraiul și lăsați noaptea în lanțuri. Celor doi copii ținuți sclavi li s-au smuls mai mulți dinți.

Satul Gămăceşti din comuna argeşeană Berevoeşti a devenit cunoscut pe tot globul după ce în iulie 2016 au ieşit la iveală ororile comise în perioada 2004-2016 de către 38 de romi din nouă grupări interlope asupra a zeci de persoane racolate, multe cu deficienţe psihice.

În acest dosar au fost date condamnări (34 la număr) în cazul stăpânilor de sclavi. Primarul Bogdan Florin Proca, polițiștii și responsabilii locali nu au suportat consecințe legale.

34 de stăpâni de sclavi au primit pedepse cuprinse între 5 ani și 2 luni şi 18 ani şi 10 luni închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracțional organizat, ultimele sentințe definitive fiind date în mai 2019 de către Curtea de Apel Pitești.

Citește și: Berevoeşti, complicitățile sclaviei în secolul 21


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...