Șefii de instituții, inclusiv primarii, scapă de plata amenzilor din propriul buzunar. Vor fi plătite din banii cetățenilor

Data:

Aleșii PSD, PNL și UDMR au modificat o lege astfel încât amenzile pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu să fie plătite de la bugetele instituțiilor publice, și nu din propriul buzunar, de către cei care au greșit. Parlamentarii s-au inspirat din cazurile unor primari.

Totul a plecat de la o decizie a Curții Constituționale care spune că primarii și conducătorii de instituții nu mai pot fi acuzați de abuz în serviciu, dacă nu încalcă o lege primară.

Singura posibilitate de a fi trași la răspundere pentru fapte care nu se încadrează la abuz în serviciu este amenda dată de instanțele de judecată pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Parlamentul a modificat legea contenciosului administrativ, iar amenzile stabilite de judecători nu vor mai fi plătite direct de conducătorii de instituții, ca până acum, ci din bugetul organizațiilor.

Peste o sută de senatori și deputați au propus modificarea legii. Semnatarii susțin că trebuie modificat articolul deoarece sunt foarte multe instituții unde se practică delegarea de atribuții și nu este normal să plătească amenda conducătorul instituției, dacă nu e el vinovatul.

Continuarea pe Romania.europalibera.org

Citește și: Legea care impunea testarea antidrog a minorilor, fără acordul părinților, respinsă în Senat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...