Semne de întrebare ale atacului de la Moscova | Aktual24

Data:

Semne de întrebare ale atacului de la Moscova, cel puțin în legătură cu adevărații responsabili ai atacului. În timp ce serviciile secrete ruse încearcă să forțeze legături cu Ucraina ies însă în evidență alte realități.

„Clădirea Forțelor Speciale este situată chiar vizavi de Crocus, unde a avut loc atacul terorist. În același timp, se pare că teroriștii au reușit să fugă, în timp ce Forțele Speciale rusești au ajuns la locul tragediei după mai bine de o oră”, a remarcat canalul Nexta.

„În timpul atacului, teroriștii nu s-au ascuns, nu au purtat măști. Apoi nu și-au schimbat mașina, nu și-au schimbat hainele, nu s-au ascuns undeva în pădurile nesfârșite ale celei mai mari țări din lume… Pur și simplu s-au îndreptat direct spre una dintre cele mai bine păzite zone…”, este remarca îndreptățită a unui internaut.

Citește și: Zeci de percheziții în Cluj, la traficanții de droguri. Elevii și adolescenții, principalii clienți ai furnizorilor de droguri

Semne de întrebare ale atacului de la Moscova

Un fost purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin a afirmat că este 99% sigur că Ucraina a fost implicată în atacul de aseară de la Primăria din Crocus.

Serghei Markov a declarat că teroriștii au fost reținuți în timp ce încercau să treacă granița ucraineană prin regiunea Briansk – care se învecinează și cu Belarus.

„Sunt 99% sigur că autoritățile ucrainene au participat la organizarea acestui atac terorist”, a declarat el pentru Sky News.

El a susținut că atacul nu a fost în stilul Statului Islamic și a precizat că Ucraina a mai desfășurat anterior atacuri teroriste de acest gen.

Articolul integral în Aktual24!

133 de morți, bilanț provizoriu

Cel puțin 133 de persoane au fost ucise în complexul Crocus City, unde se afla o sală de muzică și un centru comercial, potrivit ultimului bilanț al Comitetului de Investigații al Rusiei de sâmbătă.

În plus, alte 121 de persoane au fost rănite în urma incidentului, dintre care 44 sunt în stare gravă, inclusiv doi copii.

Patru dintre bărbații despre care se crede că sunt implicați în atac au fost reținuți în timp ce se aflau în apropierea graniței Rusiei cu Ucraina, potrivit surselor oficiale rusești. Ucraina a negat vehement orice legătură cu atacul.

Semne de întrebare ale atacului de la Moscova. Atentatul, revendicat de ISIS

Gruparea militantă a revendicat responsabilitatea pentru atac într-o scurtă declarație publicată vineri pe Telegram de către agenția de știri Amaq, afiliată ISIS, pe Telegram. Aceasta nu a furnizat dovezi în sprijinul revendicării.

Oficialii americani au avertizat Moscova că militanții ISIS erau hotărâți să țintească Rusia cu câteva zile înainte ca atacatorii să ia cu asalt sala de concerte, dar președintele Vladimir Puțin a respins sfatul ca fiind „provocator”.

Poziția sa a venit în ciuda faptului că autoritățile ruse au raportat mai multe incidente legate de ISIS în ultima lună.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...