Senatorul USR Irineu Darău i-a reclamat la DNA pe ministrul Dezvoltării și pe primarul din Râșnov

Data:

Senatorul USR Irineu Darău i-a reclamat la DNA pe ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și pe primarul din Râșnov, Liviu Butnariu, pentru acuzația că au favorizat o societate care vreme de 11 ani a transportat turiștii spre Cetatea Râșnov și parcul cu dinozauri, fără să achite niciun leu orașului pentru folosința drumului public.

Parlamentarul a declarat că a făcut un denunț penal împotriva ministrului Adrian Veștea, fost primar al orașului Râșnov, și actualului primar, Liviu Butnariu, și a sesizat Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov.

Citește și: Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

Prejudiciu de 500.000 de lei

Irineu Darău a sesizat DNA pentru un prejudiciu de minimum 500.000 lei pe care, susține senatorul USR, Adrian Veștea și Liviu Butnariu l-ar fi adus orașului Râșnov.

Darău îi acuză pe Veștea și Butnariu că au favorizat vreme de 11 ani o societate care transporta turiști fără să achite niciun leu orașului pentru folosința drumului public.

În urma depunerii denunțului, cazul a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Îi invit pe domnul ministru Veștea și pe actualul primar să explice cetățenilor cum a existat și cum a continuat acel protocol nelegal și păgubos pentru comunitate.

Sub titulatura de «transport sezonier de agrement», consider că Veștea și Butnariu au încălcat legislația și au comis abuzuri în serviciu contra intereselor publice în formă continuată.

Aceștia nu au aprobat ruta/traseul, programul sezonier/zilnic/orar și nu au concesionat serviciul conform legislației, creând un prejudiciu de cel puțin 500.000 lei UAT Râșnov”, a declarat Irineu Darău.

Citește și: Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Senatorul USR Irineu Darău i-a reclamat la DNA pe demnitar și pe alesul local

Mai mult, senatorul USR consideră că trebuie verificată suspiciunea că fostul primar Veștea și actualul primar Butnariu ar fi obținut foloase necuvenite în urma folosirii ilegale a domeniului public ca urmare a încheierii protocolului nelegal între UAT Râșnov și firma de transport.

De asemenea, prin plângerea penală, Irineu Darău solicită verificarea eventualelor foloase materiale directe sau indirecte obținute din reclamele afișate pe trenulețele respective care promovau un restaurant, în ciuda prevederilor exprese prin care transportatorului îi era interzisă reclama și publicitatea.

Potrivit lui Darău, firma care deține restaurantul are în structura acționariatului pe primarul Râșnovului și pe socrul lui Adrian Veștea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Irineu Darău / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la...

Cultură de canabis, descoperită de polițiști într-un apartament

La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...