SONDAJ Partidul lui Șoșoacă „fură” din procentele AUR, PNL urcă pe locul II

Data:

Partidul lui Șoșoacă „fură” din procentele AUR, în timp ce Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal se află în topul preferințelor românilor la alegerile parlamentare, relevă un sondaj realizat săptămâna trecută.

PSD ar obține circa 30% din voturi, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, relevă un sondaj de opinie INSCOP Research, la comanda News.ro. Pe următoarele două locuri se situează PNL și AUR, care oscilează în jurul pragului de 20% din voturi.  

Citește și Parchetul clasează abrupt dosarul de kompromat în cazul jurnalistei Emilia Şercan

În privința preferințelor electoratului pentru alegerile parlamentare, clasamentul opțiunilor de vot rămâne neschimbat față de septembrie. 

Primele trei clasate se află, la începutul lunii noiembrie, într-un ușor regres, în timp ce partidele USR și SOS România câștigă câteva puncte procentuale.

„Principalele trei partide, PSD, PNL și AUR sunt într-un ușor regres al intenției de vot comparativ cu luna precedentă. Doar USR și SOS România înregistrează creșteri ușoare.

Constatăm în ultimele luni o așezare a PSD în intervalul 28-30%, în timp ce AUR oscilează în intervalul 18-22%, iar PNL în intervalul 18-20%.

AUR pare să își fi încetinit tendința de creștere, stabilizându-și scorul în jurul procentului de 20%.

Citește și: Greva foamei pentru Alina Apostol, românca închisă în condiții grele în China

O posibilă explicație ar putea fi dată de ascensiunea SOS România care captează electoratul care rezonează la mesaje ultra-radicale.

Pe de altă parte, USR pare să crească ușor pentru prima dată în ultimele luni, însă rămâne de văzut dacă această evoluție este una conjuncturală sau o tendință clară”, a explicat Remus Ștefureac, director INSCOP Research. (Monitorul de Cluj)

Ce face partidul lui Șoșoacă

„Am un anunţ de făcut în ceea ce mă priveşte. De astăzi, vă anunţ că sunt membră a Partidului S.O.S. România”, a transmis Şoşoacă pe 30 mai. Partidul S.O.S. România a fost înfiinţat la data de 21 noiembrie 2021 prin decizie definitivă a Tribunalului Bucureşti – Secţia a III-a și are sediul în localitatea Călimănești din județul Vâlcea.

Conform documentului de la Tribunalul București, S.O.S. România a fost fondat de Gib Gabriel, Gib Abeluța și Viziteu Maricel. Primul, Gib Gabriel, este redactor-șef la KSI Media, a fost administrator manager la Fermierul-Cozia și e un fost ofițer care a lucrat la Batalionul 28 vânători de munte.

Conform profilului de Facebook, Gib a studiat Managementul Organizației la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, iar mai apoi a terminat Montanologie și Agroturism.

În ce privește cariera politică, Gib a mai făcut parte din „Partidul Renașterea României”, iar apoi a migrat la Partidul Socialist Român, din partea căruia a candidat, în 2016, pentru un post de senator de Vâlcea.

Tot atunci, din partea aceluiași partid, a candidat și Adeluța Gib, dar pe lista din Sibiu, unde a fost a doua pe lista partidului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Care e planul copreședintele Partidului REPER

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Copreședinta...