Spitalul Judeţean din Botoșani, contract cu o nouă casă de avocatură

Data:

spot_img

Spitalul Județean din Botoșani ar putea apela la o a doua casă de avocatură pentru ca unitatea să nu aibă de suferit de pe urma proceselor în care este parte responsabilă civilmente. Este vorba de trei dosare aflate deja pe rolul instanțelor de judecată, unul de natură penală și celelalte două civile, toate legate de activitatea Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean din Botoșani.

Proces pentru un bebeluş mort subit

În primul dosar, cel penal, un medic neonatolog a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă pentru că nu ar fi făcut toate demersurile în încercarea de a salva un bebeluș de la moarte. Este vorba de medicul Dana Burlacu, trimisă în judecată în decembrie 2022, care a fost pusă sub urmărire penală întrucât nu ar fi dispus toate măsurile și tratamentul necesar pentru a mări șansele de supraviețuire ale nou născutului.

Citește și: Ce se va întâmpla cu Rusia. 5 scenarii cu Putin și fără Putin

Pe acest fond, spun procurorii, micuțul a decedat la mai puțin de 48 de ore de la venirea pe lume. În acest caz, firul evenimentelor a început pe 1 septembrie 2016. În acea zi Otilia Alexandrescu, însărcinată în 40 de săptămâni, a mers la Maternitatea Botoșani pentru un consult de rutină. Atunci medicul a decis să provoace travaliul, pentru a nu risca să se mişte bebeluşul într-o poziţie nefavorabilă.

Atunci medicul a spart membrana și a dat drumul la apă, însă, după mai bine de 10 ore, aproape de miezul nopţii, femeia, dar şi o asistentă, au sunat la medicul curant, spunând că nu avea dilataţia necesară. Așa că medicul a decis să scoată bebeluşul chirurgical, nașterea fiind înregistrată pe 1 septembrie 2016 la ora 23.03. Scorul APGAR la naştere a fost 9, pentru că a durat mult travaliul. Bebelușul era un băieţel cu greutatea de 3.740 de grame.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Încă un cadru universitar acuzat de hărțuirea unor studente și chiar a unor minore

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related