Sprijin important pentru Ucraina. Polonia va trimite tancuri de luptă Leopard

Data:

Polonia a anunțat miercuri că va trimite Ucrainei tancuri Leopard ca parte a unei coaliții internaționale, acestea urmând a fi primele tancuri de fabricație occidentală pe care Kievul le va primi după declanșarea invaziei rusești, relatează Reuters.

Kievul a solicitat tancuri occidentale, printre care și modelul Leopard fabricat în Germania, de la începutul invaziei rusești în data de 24 februarie a anului trecut dar până acum partenerii săi din Vest i-au furnizat doar tancuri sovietice recondiționate sau modernizate.

Însă președintele polonez Andrzej Duda a anunțat miercuri că țara sa va preda Ucrainei o companie de tancuri Leopard (n.r. 14 bucăți) ca parte a unei coaliții aflate în construire”.

„După cum știți, trebuie să fie îndeplinite o serie întreagă de cerințe formale, [obținerea de] acorduri etc. Mai presus de toate, ne dorim să fie o coaliție internațională”, a explicat acesta în timpul unei conferințe de presă comune cu omologii săi pe care a susținut-o alături de omologii săi din Ucraina și Lituania în orașul Liov.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: „De ce nu faceți nimic?”. O explicație

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...

Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa...