Subprefectul de Botoșani, în război în instanță cu Poliţia | Monitorul de Botoșani

Data:

Subprefectul de Botoșani Cristina Breșug se războiește în instanță cu polițiștii, pe care îi acuză de un posibil abuz. Situația a plecat de la un eveniment în trafic, care nu a fost clarificat nici până în prezent. În schimb, cazul a fost cercetat de Biroul de Control Intern și nu au fost constate abateri din partea polițiștilor.

Împrejurările sunt oarecum bizare în condițiile în care subprefectul reprezintă acum interesele Ministerului Afacerilor Interne. În plus, la momentul incidentului deținea funcția de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, iar atunci polițiștii au fost nevoiți să plece în urmărirea mașinii condusă de actualul subprefect.

Citește și: De ce nu colaborăm cu bulgarii. Nu ne considerăm reciproc suficient de relevanți | INTERVIU

Probleme apărute după o depăşire neregulamentară

Întâmplarea s-a petrecut pe 23 aprilie 2022, în sâmbăta de dinaintea sărbătorilor pascale, când Cristina Breșug, pe atunci consilier județean PSD și președinte al ATOP, se afla la volanul unui autoturism Mazda CX5 și se îndrepta dinspre Botoșani spre Baisa, pe drumul european E58. Om de afaceri, Cristina Breșug circula spre Cabana „Stejarul”, acolo unde își are sediul social și firma controlată de ea.

Pe traseu, însă ea ar fi efectuat în mod neregulamentar manevra depășirii unui alt autoturism, în raza de acțiune a indicatorului „depășirea interzisă”, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, simplu, care desparte sensurile de mers, abatere care a fost surprinsă de un echipaj de poliție care venea din sens opus.

În această situaţie, agenţii de poliţie au procedat la efectuarea semnalului de oprire regulamentară, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei, cât și a brațului stâng al agentului constatator. În schimb, Cristina Breșug nu a oprit la semnal, motiv pentru care echipajul de poliție a pornit în urmărirea ei, până în spatele Motelului „Stejarul”.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Povestea violonistului de la Auschwitz. Tânărul din Transilvania care a supraviețuit Holocaustului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related