Sun Media: Până unde poate Occidentul sprijini Ucraina fără a deveni parte din război

Data:

Războiul din Ucraina s-a întețit, iar experții se așteaptă la o ofensivă importantă a rușilor. Între timp, Kievul a făcut un apel disperat prin care a cerut arme și a obținut promisiuni, însă nu pentru tot ce a solicitat.

Consilier al miniștrilor Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, generalul Cristian Barbu a explicat de ce aliații au anumite rezerve în a trimite unele arme cerute de ucraineni și până unde poate merge susținerea acordată acestora, fără ca NATO să devină parte a războiului.

Rusia a clamat noi victorii pe frontul ucrainean și a anunțat că trupele sale au străpuns două linii fortificate de apărare ucrainene. Informația, chiar dacă nu este confirmată, arată situația dificilă din teatrul de război și remintește lumii că invazia barbară a Rusiei provoacă distrugeri fără precedent într-o țară europeană suverană.

Citește și: Galațiul a devenit „a doua casă” pentru sute de familii din Ucraina

Pe acest fond, aliații au anunțat că vor suplimenta ajutorul acordat Ucrainei, în special tancuri și armament greu. Rusia a răspuns imediat, iar oamenii Moscovei au acuzat Occidentul că se implică tot mai mult și au lansat avertismente dure. 

În același timp, liderii ultranaționaliști din Rusia și-au întețit propaganda și i-au cerut cu subiect și predicat lui Putin să treacă la represalii împotriva unor țări NATO, inclusiv împotriva României.

Acest lucru alimentează noi temeri că războiul s-ar putea extinde, ba chiar ar putea deveni unul la scară largă, un adevărat război mondial. Printre cei care au atras atenția în acestă privință se numără însuși Antonio Guterres, secretar general al ONU.

Continuarea în Sun Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...