Teroare la o școală: doi elevi cer taxă de protecție de la elevi și profesori și intră cu bâta la ore

Data:

Teroare la o școală: doi elevi cer taxă de protecție de la elevi și profesori și intră cu bâta la ore. Anchetă în Școala Profesională din comuna Stolniceni Prăjescu, din județul Iași, după ce doi tineri au provocat scandal în dese rânduri, au distrus mobilier și amenințat profesori și elevi.

Totul a culminat cu un incident ce a fost urmat de un apel la 112, după ce un elev de 15 ani ar fi fost amenințat în timpul unei pauze. Incidentul s-a petrecut în ziua de 8 noiembrie 2023, însă amenințările au continuat și a doua zi.

“La data de 09 Noiembrie a.c., polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că fiul acesteia, în vârstă de 15 ani, a anunțat-o că este amenințat de un grup de copii de la școală, din comuna Stolniceni-Prăjescu. Din cercetări a rezultat că, la data de 08 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict mai vechi, doi tineri l-ar fi agresat fizic, în timp ce se aflau în pauză, în incinta unității de învățământ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe”. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, ne-au declarat reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Iași.

Citește și Șoferița care a ucis un pieton a fost achitată: „Era sâmbătă”, motivează instanța


Conform unor informații neoficiale, cei doi tineri ar fi elevi în clasa a IX-a, în unitatea școlară. De câteva luni de zile au devenit agresivi și violenți cu alți elevi, dar și cu cadrele didactice. Ei distrug mobilierul din sălile de curs. Conducerea școlii a încercat să medieze conflictul și să îi tempereze pe cei doi, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat.

“Unitatea de învățământ a declanșat verificări și, la finalizarea acestora, va transmite Inspectoratului Școlar Județean concluziile și măsurile stabilite. Conducerea școlii a solicitat intervenția instituțiilorabilitate. Lucrătorii Postului de Poliție Stolniceni – Prăjescu realizează cercetări specifice în acest caz”, ne-au declarat reprezentanții unității de învățământ. Mai multe, în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...