Proiect imobiliar cu 2.000 de apartamente și mall făcut cu un studiu de circulație cu date din 2015

Data:

Un proiect imobiliar din Iași, cu 2.000 de apartamente și mall, are un studiu de Circulație cu date din 2015, când nu exista niciun bloc. Acum sunt 16 plus 40 de case. Și se mai construiește un nou cartier.

Locuitorii din strada Trei Fântâni (Bucium, fostul Poligon Auto) au ieșit cu pancarte în stradă pentru că au cumpărat niște locuințe fără ca Primăria să le ofere nicio soluție de mobilitate.

Blocurile s-au făcut, apartamentele s-au vândut, profiturile s-au înregistrat la Fisc, valorând milioane de euro, dar nu există nici măcar un microbuz pentru transport public.

În acest moment sunt 1.000 de locuințe în două ansambluri rezidențiale (Baroque Residence și Confort Bucium) pentru care nu există un acces real spre oraș: ambele ieșiri din Trei Fântâni, spre Bucium și Tomești, sunt în conflict rutier, dopurile create fiind cuprinse între 20 de minute și o oră.

Nu există autobuze, tramvaie, subtraversări, niciun pasaj, ci doar 16 blocuri și circa 40 de case pe marginea unui drum cu o bandă pe sens.

Citește și: Iohannis pleacă la Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

REPORTER a descoperit studiul de circulație pentru cel mai mare ansamblu proiectat în zonă: 20 de blocuri și un mall, totalizând circa 2.400 de apartamente.

Studiul a fost aprobat în Comisia de Circulație din Primărie deși folosește date de trafic din urmă cu aproape 9 ani (2015) și oferă o singură propunere de fluidizare, un drum nou spre Zona Industrială dar cu staționare la bariera de cale ferată.

Citește și: Israel sau Palestina?

Proiect imobiliar cu 2.000 și toate avizele

Nu se prevede nicio soluție. Vor fi în următorii ani peste 4.000 de apartamente pe o stradă secundară, cu cedare a trecerii atât spre DN 24 (Bucium-Socola) cât și spre DN28 (Tomești-Zona Industrială).

Acest lucru va însemna minim 4.000 de mașini care, dimineața între 7 și 9, vor ieși simultan de pe o stradă cu o singură bandă pe sens, dând în două intersecții în care e imposibil de intrat pentru că nu vor avea prioritate. 4.000 de mașini bară la bară înseamnă o coloană întinsă pe 20 km.

Continuarea în Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian, expusă în premieră la Iaşi | Ziarul de Iași

Lucrarea „Ecce Homo” de Tiţian face parte din colecția...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...