Un șofer prins băut la volan de două ori în aceeași zi

Data:

Un șofer prins băut la volan de două ori în aceeași zi. Pe 14 februarie, polițiștii din Beclean i-au deschis, astfel, două dosare penale, potrivit Săptămâna Online.

„Pentru control în trafic, polițiștii au oprit un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani din Beclean. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește și: Primarul de Nucet scapă de procesul în care era inculpat pentru gheața căzută la Vârtop peste o femeie

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind dispusă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat din nou în trafic autoturismul condus de bărbatul de 54 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit comunicatului IPJBN.

Articolul integral în Săptămâna Online!

Ce riști dacă ești un șofer prins băut la volan

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto descriptiv: Poliția Română / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related