Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco

Data:

Cum a ajuns o româncă investitor la JetBlue Ventures din San Francisco. Călătoria Elizei Dragomir începe în București. Prin multă muncă și dedicare a reușit să-și atingă obiectivele, iar acum trăiește „visul american.

De la București la San Francisco

Eliza Dragomir lucrează, în prezent, la o companie de investiții cu capital de risc din San Francisco. Ea evaluează startup-uri pentru investiții minoritare între 1 și 5 milioane de dolari.

eyetemple.ro
eyetemple.ro

Eliza Dragomir este, în prezent, investitor la JetBlue Ventures din San Francisco. JetBlue Ventures este ramura de investiții cu capital de risc a companiei aeriene JetBlue.

Responsabilitățile Elizei includ selectarea startup-urilor și evaluarea acestora pentru investiții minoritare între 1 și 5 milioane de dolari.

Eliza caută, analizează și emite recomandări pentru investiții la intersecția dintre tehnologie și aviație.

Înainte de a pleca în Statele Unite, Eliza a fost elevă la Liceul Gheorghe Șincai din București, unde a fondat, împreună cu alți liceeni, Opportunity Weekend, o organizație non-profit dedicată liceenilor pentru a-i ajuta să găsească oportunități de voluntariat și internship-uri în afara programului școlar.

Citește și Locul 2 la concursul de design seismic din Seattle pentru studenții din Cluj

Cum a ajuns o româncă investitor

După absolvirea liceului, Eliza și-a început parcursul în Statele Unite ca studentă la Drexel University, unde a studiat economie și finanțe.

Ca parte din programul universității, Eliza a participat la trei co-opuri în domeniul finanțelor, începând cu Macquarie Investment Management și continuând cu Goldman Sachs.

La Goldman Sachs, Eliza a lucrat în Departamentul de wealth management din San Francisco, unde a ajutat o echipă de cinci profesioniști să gestioneze și să investească portofoliile a peste 30 de clienți.

Citește și Eveniment cultural devenit tradiție la Iași

După muncă și răsplată

După finalizarea internshipului, Eliza a lucrat cu 7 Mile Advisors, o bancă de investiții axată pe domeniul tehnologiei și pieței IT.

După finalizarea acestui internship, Eliza a lucrat la banca de investiții Nomura Greentech din San Francisco, unde a acoperit domeniul cleantech și al energiei sustenabile.

Ca parte din responsabilitățile zilnice, Eliza a ajutat companiile din domeniu în tranzacții de fuziuni și achiziții (M&A) prin analiza financiară.

După ce a petrecut un an la Nomura, Eliza s-a alăturat echipei de investiții a companiei JetBlue Ventures, unde face investiții în companii în etapele Seed și Series A.

Citește continuarea și interviul în Punctuldefierbere.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: punctuldefierbere.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...