VIDEO Stomatologia, în zodia COVID. Cum a schimbat pandemia modul în care suntem tratați la dentist

Data:

În data de 21 martie, ministrul de Interne, Marcel Vela, dădea citirii ordonanţei militare numărul 2, iar la articolul 1 aceasta dispunea suspendarea activităţii cabinetelor stomatologice. Erau permise prin excepţie doar intervenţiile de urgenţă.Ce a însemnat acest lucru? Cum i-a afectat pandemia şi haosul informaţional pe stomatologi şi pe pacienţi?

La această întrebare, plus multe altele legate de modul în care pandemia a schimbat stomatologia, răspund trei medici din diferite zone ale ţării. Aceştia vin şi cu dezvăluiri despre cum li s-au pus beţe în roate, acuză că li s-au impus restricţii nenecesare şi că dacă n-ar fi fost solidari, mare parte dintre cabinete s-ar fi închis.

De asemenea, medicii anunţa demersuri legate de politică de preţuri, anunţă o iniţiativă pentru pacienţi şi vorbesc despre necesitatea legii care guvernează activitatea dentiştilor din România.

Urgenţa medicală înseamnă durere, inflamaţie, o fractură a unui dinte, o margine tăioasă… (…) o proteză totală scăpăta din mâna unui om mai în vârstă şi spartă… Colegiul Medicilor Stomatologi a definit urgenţele ca şi cum ar fi nişte urgenţe absolute (…) E foarte interesant faptul că o urgenţă era să zicem incizia unui abces cauzat de un dinte infectat dar extracţia dintelui infectat nu aveai cum să o faci. Colegiul Medicilor a interzis efectuară extracţiilor dentare de ca şi cum nu erau urgenţe. Noi tratăm numai efectele, nu şi cauzele, ceea ce nu e normal. Această frână noi nu am înţeles-o”, a explicat dr. Dragoş Slăvescu, medic specialist în chirurgie maxilo-facială.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autografele unor personalități legionare, prezentate la Biblioteca Județeană din Prahova

Autografele unor personalități legionare sunt incluse într-o expoziție prezentată...

#CoffeeBach, faimosul brand de… muzică. For the best coffee in town, call 0-800-BACH!

#CoffeeBach. În mansarda unei vile de patrimoniu, frumos renovate,...

Criminal evadat din București, prins în Oradea, după ce a fost recunoscut de un cetățean

Un criminal încarcerat la Penitenciarul Rahova din București, care a reușit să evadeze marți, în timp ce se afla sub escortă, a fost prins la Oradea, după ce un cetățean l-a recunoscut și a sunat la 112.