Vin facturile la energie. Cum se pot plăti eșalonat, dacă ne depășesc posibilitățile financiare?

Data:

Creșterea valorii facturilor la energie a îngrozit majoritatea consumatorilor casnici, dar și mediul de afaceri. Dacă până nu demult majoritatea românilor erau clienți bun-platnici ai facturilor la utilități pentru că majoritatea plătesc mai întâi facturile și cu ce rămân trăiesc, în lunile următoare există riscul ca această mare majoritate să întâmpine dificultăți serioase la plata facturilor, potrivit Săptămâna Online.

Inclusiv cei din categorii cu venituri rezonabile, nu numai clienții așa zis vulnerabili, pot să se confrunte cu dificultăți financiare. Pe lângă facturile mari, ratele la credite au crescut foarte mult, astfel că românii scot din buzunar mai mulți bani pentru achitarea obligațiilor lunare de plată.

Totuși, dacă întâmpinați dificultăți în achitarea la timp a facturilor la energie, nu trebuie să așteptați până când vă deconectează furnizorul, pentru că o să aveți costuri în plus la reconectare, printr-o procedură destul de simplă se poate negocia plata eșalonată a facturilor scadente atât la gaz cât și la curent electric.

Legislația din România protejează în general consumatorul vulnerabil și există o serie de mici facilități pentru aceștia printre care și eșalonarea la plata facturilor.

Aceste facilități de plată nu sunt noi, ele au fost reglementate încă din anul 2016, și pot fi accesate de toți clienții nu doar de consumatorii vulnerabili, însă nu se comunică foarte mult și nu se face publică această posibilitate din motive lesne de înțeles în această perioadă (furnizorii se tem de o avalanșă de cereri de eșalonare a facturilor).

Continuarea, în Săptămâna Online!

FOTO Saptamana Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related