Vizita preotului Mega la Moscova și eacția Episcopiei | Bihoreanul

Data:

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei nu a întârziat să apară, acesta fiind puternic criticat, condiserându-se că „Gestul său umbrește statutul său de preot”.

Episcopia Ortodoxă a Oradiei îngroașă rândurile celor care îl critică pe preotul-regizor Ciprian Mega, paroh al Bisericii Sf. Spiridon din Oradea, pentru vizita făcută la Moscova, unde a participat la un festival de film și s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin.

Ciprian Mega nu a primit acordul Episcopiei

La solicitarea redacției PressOne, care a publicat un articol despre preotul orădean, pelicula „21 de rubini” și vizita controversată în capitala Rusiei, Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei a transmis că Ciprian Mega nu a avut acordul „din partea Chiriarhului locului, nici pentru realizarea filmului și nici pentru promovarea acestuia”.

Citește și Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România pe 2023 dezvăluie „corupția guvernamentală gravă”

Pare însă lesne de înțeles că un asemenea acord ar fi fost imposibil de cerut și de primit, dat fiind că în pelicula „21 de rubini” este interpretat inclusiv episcopul ortodox Sofronie, prezentat ca un prelat participant la o chermeză, unde se ghiftuiește și se îmbată.

Totodată, Episcopia Ortodoxă a Oradiei arată că gestul lui Mega îi umbrește statutul, atingând și sfera sensibilă a geopoliticii actuale.

„Este cât se poate de limpede, demnitatea sacramentală de preot nu poate fi suspendată temporar sau asumată selectiv în funcție de interesele personale.

De aceea, este exclusă de logica rânduielii bisericești varianta de a fi mers la Moscova doar în calitatea sa de regizor cineast sau de persoană privată.

Citește și Judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu a scăpat de dosarele de la SIIJ. Cinci ani de pseudo-anchete

Gestul său umbrește astfel statutul său de preot, acțiunile sale depășind cu mult cadrele misiunii Bisericii și atingând sfera foarte sensibilă și tensionată a geopoliticii actuale provocată de războiul de agresiune purtat împotriva Ucrainei”, a transmis Episcopia.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ebihoreanul.ro

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Populismul şi obsesiile extremiste | Puterea a Cincea

Populismul şi obsesiile extremiste par să renască, după o...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...