Zăpadă de 35 cm la Bâlea Lac. Constructorii vor să ridice un nou hotel de gheaţă

Data:

Zăpadă de 35 cm la Bâlea Lac. Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din judeţul Sibiu este de 35 de centimetri, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde Arnold Klingeis a anunţat că intenţionează şi în acest an, pentru a 17-a oară, să ridice un hotel de gheaţă, obiectiv turistic unic până acum în România, potrivit unui comunicat de presă.

„Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş”, se arată în comunicatul de presă, potrivit Agerpres.

Citește și: Cei mai săraci români se află în fiefurile PSD

Tema Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac, 2023 – 2024” este „Arta modernă în gheaţă”, iar fiecare cameră din viitorul va purta numele unui cunoscut artist contemporan şi decorul interior va fi inspirat din arta modernă. Constructorii promit şi un aspect exterior schimbat în acest an pentru hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.

„În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din ‘cărămizi’ de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute. Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud-est a Europei”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Citește și: Ce șanse are Republica Moldova să devină membră a UE până în 2030

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Hotel of Ice Romania / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 30 de percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Suma spălată de grupul infracţional, 2,1 milioane de euro

Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Poliţiştii Brigăzii...

Cartelul din Carpați. Despre averea impresionantă a unor lideri liberali, în Sinaia și Franța

Cartelul din Carpați este o grupare din jurul primarului...

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...