Zelenski cere coaliție care să dea Ucrainei avioane de luptă

Data:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski primește duminică la Aachen premiul Carol cel Mare. Este o distincție care este acordată în acest an și poporului ucrainean.

Președintele ucrainean se află în premieră în Germania de la debutul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina în februarie 2022. Vizita a început oficial cu primirea șefului statului ucrainean de către omologul german Frank-Walter Steinmeier la Palatul Bellevue.

Citește și: Aktual24: Ultimul sondaj din Turcia – diferență de doar 0,02% între Erdogan și Kemal Kilicdaroglu. Cine are cele mai mari șanse să câștige

Zelenski a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat apărării Ucrainei în lupta cu Rusia agresoare. „În cele mai grele timpuri ale istoriei moderne pentru Ucraina, Germania s-a dovedit un prieten adevărat și un aliat de nădejde, care stă hotărât de partea poporului ucrainean în lupta pentru apărarea libertății și valorilor democratice”, a scris Zelenski în engleză în cartea de oaspeți de la Palatul Bellevue.

Zelenski i-a mulțumit și personal lui Steinmeier pentru ajutorul acordat de Berlin. El a mulțumit și poporului german pentru „fantastica solidaritate” demonstrată. Cei doi președinți au discutat ulterior pe cele mai importante teme ale momentului.

Zelenski vrea coaliție de țări care să furnizeze Ucrainei avioane de luptă

Zelenski a fost primit apoi cu onoruri militare la cancelaria federală de către șeful guvernului Olaf Scholz (SPD). După o discuție între patru ochi și alta în cerc restrâns, a urmat o conferință de presă comună.

Continuare în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Volodimir Zelenski)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...